Διά γυμνού οφθαλμού αντιλαμβάνεται πλέον κανείς ότι έχει αρχίσει για τα καλά η αντίστροφη μέτρηση για τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα ενδεχομένως να μην έχουν ιστορικό προηγούμενο, αφού δυσκολεύομαι να θυμηθώ εν ενεργεία υπουργό, και δη της Αμυνας, να καταγγέλλει εντός του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η κυβέρνηση δωροδοκήθηκε με 50 εκατ. ευρώ και κανείς (πλην του Κοτζιά) να μην ενοχλείται. Επειδή τα έχουμε ισοπεδώσει όλα, είναι προφανές ότι αυτά που υποστήριξε ο κ. Καμμένος και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει διαψεύσει συνιστούν τεράστια μομφή εναντίον του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

Γιατί, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα, αν στην προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά έβγαινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κατήγγελλε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι χρηματίστηκε από τον Σόρος η κυβέρνηση, έναντι 50 εκατ. ευρώ, για να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο. Το Σύνταγμα θα είχε καεί, η «Εφημερίδα των Συντακτών» θα έβγαζε έκτακτα παραρτήματα και το «Documento» θα καταδίκαζε σε ισόβια κάθειρξη τον πρωθυπουργό, τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια που θα αποκτήσει στο μέλλον. Την επομένη του γεύματος που είχε με τον πρωθυπουργό, βγήκε ο κ. Καμμένος, όχι στο καφενείο, αλλά στο πλέον θεσμικό κυβερνητικό όργανο, που είναι το Υπουργικό Συμβούλιο, και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση, στην οποία και ο ίδιος μετέχει, πήρε 50 εκατ. ευρώ από τον Σόρος, προκειμένου να συνυπογράψει με τον κ. Ζάεφ τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και ενώ ο υπουργός Αμυνας καταγγέλλει ευθέως για χρηματισμό την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, σε ρόλο τροχονόμου, προσπαθεί να συγκρατήσει τον τέως υπουργό Εξωτερικών, να μην κινηθεί επιθετικά εναντίον του κ. Καμμένου. Η ιστορία εξελίσσεται με τον γνωστό τρόπο. Ο κ. Κοτζιάς, που είναι αυτός που αντιδρά στη λάσπη του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., τίθεται εκτός κυβέρνησης, και ο κ. Τσίπρας σιωπά απέναντι στην τεράστια καταγγελία του συγκυβερνήτη του. Είναι προφανές ότι ο πολιτικός νεκροθάφτης της Αριστεράς θεωρεί ότι κι αυτό θα ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου. Κυνική αντιμετώπιση των πραγμάτων, όπως συνέβη και κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης. Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Τσίπρα, πλέον η σιωπή δεν αποτελεί για τον ίδιο αρετή. Απεναντίας καταδεικνύει ενοχή. Οι πάντες έχουν αντιληφθεί πια ότι είναι όμηρος του κ. Καμμένου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει ότι ο πρωθυπουργός πήρε 50 εκατ. ευρώ από τον Σόρος, για να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας. Δεν ξέρω τι ισχύει και τι όχι... Αν έχουν βάση ή όχι τα όσα αναφέρει ο κ. Καμμένος. Απεναντίας, δύο πράγματα είναι δεδομένα: Το ένα, ότι ο κ. Τσίπρας λούστηκε τη λάσπη του συγκυβερνήτη του.

Και, το δεύτερο, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, δεν αντέδρασε τόσο στις καταγγελίες Καμμένου περί χρηματισμού της «Εφημερίδας των Συντακτών» από τον Σόρος, όσο και στην επόμενη, που αφορούσε το «λάδωμα» της κυβέρνησης. Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, σε υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος, ο νομοθέτης έχει μεριμνήσει, προκειμένου να ανατίθενται σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Θέλω να πιστεύω ότι η καταγγελία του υπουργού Αμυνας, περί χρηματισμού της κυβέρνησης, με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.