Σε πολιτικό και προσωπικό αδιέξοδο έχει περιέλθει εδώ και καιρό ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πλέον αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο εκλογικός διασυρμός μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και σε πρόωρη αποστρατεία. Οι παλαιοκομματικές μέθοδοι που ακολουθεί δείχνουν να μην πείθουν την πλειοψηφία των πολιτών, η οποία έχει προεξοφλήσει τα «δώρα» της κυβέρνησης. Συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με αυτό που συνέβη στις αρχές τις δεκαετίας του ’80, όταν ο Γεώργιος Ράλλης μοίραζε επιταγές στους αγρότες, ό,τι συνέβη με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το «δώσ’ τα όλα» και ό,τι συνέβη με τον Κώστα Σημίτη όταν αποφάσισε να ανοίξει το κρατικό πουγκί.

Πλέον, η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων έχει καταλήξει και αυτό φαίνεται από το σύνολο των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οσες έρευνες κι αν κατασκευάσουν οι προπαγανδιστές του Μαξίμου, η πραγματικότητα δεν πρόκειται να μεταβληθεί, κάτι που δεν θέλει (όπως, άλλωστε, και κανείς προκάτοχός του) να πιστέψει ο πολιτικός νεκροθάφτης της Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας. Ταυτισμένος απόλυτα με τους Καμμένους, τους Πολάκηδες, τους Παπαχριστόπουλους, την Παπακώστα, τη Μεγαλοοικονόμου, τον Κουίκ και τα άλλα παιδιά, όχι μόνο δεν μπορεί να πείσει για τη νέα Κεντροαριστερά, αλλά, απεναντίας, γκρεμίζει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα γκρεμίσματα του νεοκομμουνιστικού οικοδομήματος. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι τάσεις της κοινής γνώμης είναι πλέον παγιωμένες. Και ο δείκτης της καταλληλότητας του πρωθυπουργού σίγουρα δεν μπορεί να διασώσει τον κ. Τσίπρα, όταν το 15% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μετακομίζει απευθείας από το κυβερνών κόμμα προς τη Ν.Δ. Αυτός ο δείκτης είναι που θα κρίνει και το εύρος του εκλογικού αποτελέσματος.

Ομως, ας μην έχουμε αυταπάτες. Αυτήν τη στιγμή στην κοινωνία έχει διαμορφωθεί ένα «ρεύμα» που παρουσιάζει ολοένα και αυξητικές τάσεις. Το κύμα του «ΦΥΓΕΤΕ». Επτά στους δέκα Ελληνες είτε έχουν προεξοφλήσει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είτε προβάλλουν ως απαίτηση την αποχώρηση της πιο επικίνδυνης και πολιτικά γραφικής κυβέρνησης. Το «ρεύμα» του «ΦΥΓΕΤΕ» φαίνεται ότι ενισχύθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, εγκλωβισμένος σε μια λογική εκβιασμών και ανεχόμενος τις πρακτικές του Παπαχριστόπουλου και της Μεγαλοοικονόμου, απαξιώνεται ακόμα περισσότερο στο παραδοσιακό ακροατήριο της Αριστεράς. Μπροστά σε αυτή την πολιτική πραγματικότητα, οι ψηφοφόροι, με εντελώς διαφορετικά ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά, δείχνουν να επιβραβεύουν τον νηφάλιο πολιτικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αφ ήσει μόνο του στο κάδρο της πολιτικής γραφικότητας τον κ. Τσίπρα.

Πλέον, ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά πράγματα. Αρκούν οι καθημερινές δηλώσεις και συμπεριφορές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η πλειονότητα των πολιτών ενθουσιάζεται από τους πολιτικούς τραμπουκισμούς του Πολάκη, από τις πολιτικές απειλές του Καμμένου και από την πολιτική γραφικότητα της κυρίας Μεγαλοοικονόμου.