Σε πηγαδάκι γαλάζιων βουλευτών που είχε στηθεί προ ημερών στο καφενείο της Βουλής, ο Λαρισαίος πολιτικός Μαξιμος Χαρακοπουλος, διατύπωσε την εκτίμηση οτι: "δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί ο Σαμαράς απο την ηγεσία της ΝΔ". Αυτή είναι η εκτίμηση όσων γνωρίζουν καλα τον Μεσσηνιο πολιτικό.

Όπως, λένε, ο σημερινός ηγέτης της ελληνικής κεντροδεξιάς, δεν έχει κανένα πρόβλημα να ηγείται, ακόμη και ενός κόμματος που θα κινείται σε μονοψήφια ποσοστά. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμίζουν οτι "κατα το παρελθόν υπήρξε, ιδρυτής και αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης".

Με δεδομένη την παραπάνω εκτίμηση, είναι λογικό, να αναπτύσσεται ένας μεγάλος προβληματισμός, που σχετίζεται με την επόμενη μερα της ΝΔ. Επ αυτού, βουλευτές όπως ο κ. Χαρακοπουλος, που κινούνται στο Καραμανλικό περιβάλλον, έχουν αρχίσει να εξετάζουν σοβαρά, να θέσουν δημοσίως θέμα διαδοχής Σαμαρά.

Αξίζει: Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Μαξιμος Χαρακόπουλος, εκτός απο βουλευτής της ΝΔ, είναι και κουμπάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή