Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξη του επιβεβαίωσε δύο πράγματα: 1) το πόσοεπικίνδυνος είναι για τη χώρα μας και 2) ότι έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα ότι η ήττα στις εκλογές είναι αναπόφευκτη.

Ο κύριος Τσίπρας ήταν κυριολεκτικά σκιά της σκιάς του. Είδαμε έναν πρωθυπουργό υποτονικό, άνευρο που δεν κατάφερε να πείσει μιας και η πολιτική που εφαρμόζει είναι αντιλαϊκή και οι επιλογές της κυβέρνησης του είναι τραγικές για τους νησιώτες και γενικότερα για τον ελληνικό λαό. Ήταν πραγματικά από τις χειρότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις του κυρίου Τσίπρα και είναιπλέον δεδομένο ότι και ο ίδιος έχει καταλάβει ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και πλησιάζει η στιγμή που θα αποχωριστεί τον πρωθυπουργικό θώκο.

Πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, στο αμιγώς πολιτικό μέρος της συνέντευξης είδαμε και ακούσαμε τον κύριο Τσίπρα να μην γνωρίζει τίποτα για τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποδεδειγμένα έχει εισπράξει ο στενός συνεργάτης του υπουργού του. Επίσης δεν γνωρίζει τίποτα για το πώς ο περίφημος κύριος Μανώλης Πετσίτης, από ετήσιο εισόδημα πέντε χιλιάδων ευρώ, με το πού έγινε κυβέρνηση ο Σύριζα βρέθηκε με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισόδημα το χρόνο και άλλες τόσες εκατοντάδες χιλιάδες βρέθηκαν στους λογαριασμούς του χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει.

Η αμηχανία του πρωθυπουργού ήταν μεγάλη και φυσικά δεν απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα αν εμπιστεύεται τον στενό του συνεργάτη.

Γιατί τον άφησε ακάλυπτο σε ζωντανή μάλιστα μετάδοση; Είναι ολοφάνερο ότι όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα παίρνουν αποστάσεις ασφαλείας από τον υπουργό. Το σκάνδαλο Πετσίτη, γιατί περί σκανδάλου πρόκειται, είμαι βέβαιος ότι θα έχει μεγάλη συνέχεια και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και για αυτόν ακριβώς το λόγο ο κύριος Τσίπρας «απαρνιέται» έναν στενό του συνεργάτη, όπως ο Νίκος Παππάς, αφού ο κλοιός σφίγγει και υπάρχουν ενδείξεις ότι το σκάνδαλο φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο φλέγον ζήτημα, το Μακεδονικό, το ζήτημα που έχει ξεσηκώσει όλο τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε αμετανόητος, υπερασπιζόμενος την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, μια Συμφωνία που έχει καταδικάσει στη συντριπτική του πλειοψηφία ο λαός μας. Καθημερινά και σε όλη την επικράτεια παρακολουθούμε στελέχη του Σύριζα που αποδοκιμάζονται έντονα όταν προσπαθούν να μιλήσουν για τις επικείμενες ευρωεκλογές και πάντα οι αίθουσες είναι σχεδόν άδειες, απόδειξη ότι ο λαός τους έχει γυρίσει την πλάτη. Αυτές τις αντιδράσεις σε συνδυασμό με τα νούμερα των μυστικών δημοσκοπήσεων που διεξάγει το Μαξίμου, είχε υπόψη του ο πρωθυπουργός και για αυτό ήταν τόσο κατηφής.

Προσπαθούν να απαντήσουν με το δήθεν σκάνδαλο Novartis και εκεί αποδεικνύονται άσχετοι και γραφικοί. Ισχυρίζονται ότι το «σκάνδαλο Novartis» είναι της τάξεως των 25 δις όταν η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τζίρο την τελευταία δεκαετία 3,5 δις. Μπερδεύουν νούμερα, στοιχεία αλλά όταν την επίσημη κυβερνητική πολιτική χαράζει και εκφράζει ο κύριος Πολάκης με το γνωστό χυδαίο ύφος του, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι ως δήμαρχος είχε διπλά βιβλία, ότι διαχειριζόταν «μαύρο χρήμα», ο άνθρωπος που δεν έχει ιδέα από δείκτες και οικονομικά στοιχεία, τι να περιμένει κανείς.

Στον τομέα της οικονομίας δεν απάντησε γιατί δεν προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό, μια επένδυση που θα προσφέρει εκατό και πλέον χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αλλάξει την εικόνα της Αττικής. Δεν προχωράει γιατί ο κύριος Τσίπρας και όλοι οι Συριζαίοι δεν πιστεύουν σε τέτοιου είδους επενδύσεις. Δεν πιστεύουν και δεν θέλουν τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας. Αντίθετα, πιστοί στα ξεπερασμένα τους στερεότυπα, επιδιώκουν και δυστυχώς έχουν καταφέρει τη φτωχοποίηση του λαού μας. Επιθυμούν όλοι οι Έλληνες να έχουμε εισοδήματα που θα προκύπτουν από τα επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης που αυτοί θα μοιράζουν.

Διαπιστώσαμε, όλοι την έλλειψη παιδείας που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό μας. Ο κύριος Τσίπρας μπέρδεψε προχθές το διάφανο με το διάτρητο. Είναι δυστυχώς για όλους τους Έλληνες μια κατάσταση κωμικοτραγική. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάμε με τα συνεχή λάθη του πρωθυπουργού, λάθη και γκάφες στην Ιστορία, στη Γεωγραφία, στη Γλώσσα ή να κλαίμε όταν αναλογιζόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή για το έθνος μας και το λαό μας,τις τύχες του διαχειρίζεται ένας πρωθυπουργός που αγνοεί το τι ήταν η Δαμόκλειος σπάθη, που θεωρεί ότι άλλο νησί είναι η Λέσβος και άλλο η Μυτιλήνη. Δεν είναι τραγικό να μη γνωρίζει κάποιος τι είναι η Δαμόκλειος σπάθη, τραγική είναι η ελαφρότητα με την οποία ο πρωθυπουργός μιας χώρας ξεστομίζει φράσεις που δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν.

Καθημερινά, σε όλα τα νησιά που πηγαίνω, όλοι είναι αγανακτισμένοι και θυμωμένοι με τους κυβερνώντες και την απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζουν. Ακόμη και οι συμπατριώτες μας που λαμβάνουν επιδόματα, άνθρωποι που έχουν ανάγκη τα 30 η 40 ευρώ, έχουν αγανακτήσει και όλοι λένε να σταματήσουν τις παροχές και την παροχολογία ,να φύγει αυτή η άθλια κυβέρνηση και να φτιάξουμε επιτέλους το κράτος μας,να γίνει ένα κανονικό, σύγχρονο κράτος και να μπει επιτέλους στο δρόμο της προκοπής και της ευημερίας και της αξιοκρατίας.

Να αισθανθούμε ότι έχουμε ασφάλεια, περίθαλψη και παιδεία για τα παιδιά μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Τσίπρα, είπατε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο και μάλιστα κομπάζετε για αυτό λέγοντας ότι οι δημοσκοπήσεις σας εμφανίζουν να χάνετε αλλά οι κάλπες σας δικαιώνουν. Κύριε Τσίπρα, το φθινόπωρο θα πιείτε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι της συντριβής σας, γιατί περί συντριβής θα πρόκειται. Τον ερχόμενο μήνα θα πάρετε μια πρώτη γεύση αυτού του ποτηριού, με τα αποτελέσματα στις Περιφερειακές και στις Ευρωεκλογές.

Μέχρι τότε, δυστυχώς για όλους μας, η Δαμόκλειος σπάθη θα κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων των Ελλήνων, ανιστόρητε και αγεωγράφητε, κύριε Τσίπρα.