Ο λαός με την ψήφο του επιβραβεύει ή τιμωρεί.

Στις 21 Μαΐου επιβράβευσε τον Κ. Μητσοτάκη, γιατί στην τετραετία που πέρασε έπραξε όσα είχε υποσχεθεί το 2019 και με το πρόγραμμά του δίνει σταθερότητα και προοπτική στη χώρα για την επόμενη τετραετία. Τιμώρησε, όμως, και τον κ. Τσίπρα, γιατί στην τετραετία που πέρασε έδειξε ότι δεν κατάλαβε το μήνυμα που είχε στείλει το 2019. Στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας όχι μόνο φάνηκε ότι δεν κατάλαβε το μήνυμα του λαού, αλλά εμφανίστηκε αλαζονικός και υβριστής. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε μεν σοκ το αποτέλεσμα, αλλά ουσιαστικά δεν αναγνώρισε ότι φταίει ο ίδιος και επέρριψε, ουσιαστικά, την ευθύνη στον λαό που δεν κατάλαβε τι πρέσβευε ο ίδιος και το κόμμα του. Ωστόσο, εκείνο που πρόβαλε ο κ. Τσίπρας ήταν ένα ωραιοποιημένο χθες, ενώ ο λαός ήθελε ένα καλύτερο αύριο.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς-κατά την εκτίμησή του- αν το αποτέλεσμα επαναληφθεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, «θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία» και θα υπάρξει «ηγεμονία Μητσοτάκη». Το να εκφράζει μια τέτοια άποψη για την κρίση του λαού τη μεθεπομένη των εκλογών, πέραν του ότι δείχνει ότι δεν κατάλαβε τίποτα από το αποτέλεσμα, φανερώνει και μια επικίνδυνη αλαζονεία, αφού αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τη βούληση του κυρίαρχου, στη δημοκρατία, λαού. Ταυτόχρονα είναι υβριστής, γιατί με τις δηλώσεις του δείχνει ότι αποστρέφεται τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι, όμως, και ανιστόρητος, καθώς ξεχνά ότι η Δημοκρατία δεν αποδυναμώθηκε όταν οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής έλαβαν ποσοστά άνω του 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδόν άγγιξαν το 50%.

Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η μάχη, για να υπάρξει σταθερότητα οικονομική και πολιτική, θα εξασφαλιστεί με τη δική τους ψήφο στις 25 Ιουνίου, δίνοντας στη χώρα ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά και συστημική αντιπολίτευση, που θα συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο και δεν θα σέρνει τη χώρα στο νοσηρό χθες. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν ηγεμονίες. Υπάρχει η βούληση του λαού, την οποία οφείλουν όλοι να σέβονται.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 26/5