Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με τους δύο βουλευτές του στη Θράκη τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, γιατί με τη στάση του ξεπερνά πάγιες εθνικές κόκκινες γραμμές. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αρνείται να πείσει τους δύο υποψηφίους του σε Ξάνθη και Ροδόπη να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι είναι αντιπρόσωποι της μουσουλμανικής και όχι μιας δήθεν τουρκικής μειονότητας, ή να τους αποβάλει από τις λίστες του αν το αρνηθούν, αλλά επιτίθεται με γελοία επιχειρήματα και μισές αλήθειες στη ΝΔ, που πιέζει τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, καταγγέλλοντας ως εθνικά επικίνδυνη την επιμονή του κ. Μητσοτάκη. Ποιος, όμως, είναι εθνικά επικίνδυνος; Εκείνος που ξεπερνά πάγιες κόκκινες εθνικές γραμμές ή εκείνος που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτή τη στάση;

Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ένα βλακώδες επιχείρημα. Υποστηρίζει ότι ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη ως αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε πάρει πανελλαδικά το 2012 περί το 2,5%, στη Ροδόπη είχε πάρει 18%. Αυτή είναι η απλή και μισή προσέγγιση, καθώς ο κ. Τσίπρας παραβλέπει δύο δεδομένα:

Πρώτον, ότι η Ντόρα Μπακογιάννη από το 1989 και μετά ασχολείται ενδελεχώς με τη Θράκη και τα προβλήματά της. Άλλοτε ως ειδική σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, άλλοτε ως επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και άλλοτε ως υπουργός Εξωτερικών. Και το ενδιαφέρον της είναι ειλικρινές, για αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ την είχε τοποθετήσει επικεφαλής της Διακομματικής Επιτροπής για τη σύνταξη προγράμματος ανάπτυξης της Θράκης. Δεύτερον, παραβλέπει ότι υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμμαχίας το 2012 ήταν η πιο ισχυρή προσωπικότητα της μουσουλμανικής μειονότητας, ο Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, του Ποταμιού και σήμερα του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει περάσει και από τη ΔΗΜΑΡ. Επίσης παραβλέπει ότι ο Αχμέτ Ιλχάν, με όποιο κόμμα και αν πολιτεύθηκε, είχε πάντοτε απέναντί του το τουρκικό προξενείο να τον πολεμά. Η αλήθεια λοιπόν γίνεται ψευδής προπαγάνδα αν δεν αποκαλύπτεται πλήρως. Είτε το θέλει είτε όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός καταλαβαίνει ποιος έχει θολή και επικίνδυνη γραμμή και ανάλογα θα αντιδράσει στις κάλπες.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 14/6