Το ερώτημα ποιος θα είναι αντιπολίτευση μέχρι τις ευρωεκλογές, που διατύπωσα μετά τις εκλογές, θα γίνει επίκαιρο πολύ νωρίτερα. Μια διάσπαση μπορεί να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ «κατεβάζει ρολά». Και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που αμφισβητήθηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλον.

Είναι ο αρχηγός που δεν ξέρει το καταστατικό του κόμματός του. Αλλιώς δεν θα διέγραφε με δηλώσεις από την αλλοδαπή συνυποψήφιό του (τον Τζουμάκα) για την ηγεσία και τους άλλους τρεις προχθές τα μεσάνυχτα. Είναι ο αρχηγός που αποκηρύσσει όσα ο ίδιος έγραφε περί οικονομίας πριν από μερικά χρόνια, τα οποία, παραδόξως, δεν αποκάλυψε κάποιο ιδεολογικά αντίθετό του έντυπο, αλλά μια εφημερίδα που στηρίζει το κόμμα του. Είναι ο αρχηγός που ζητάει απολύσεις δημοσιογράφων γιατί έκαναν αναφορές στον ιδιαίτερο τρόπο που προβάλλει την ιδιωτική του ζωή, όπως η συνεχής παρουσία του στα γυμναστήρια. Κι αυτό, όταν ο ίδιος με τη δήλωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να καταστήσει πολιτικό ζήτημα την προσωπική του ζωή. Είναι ο αρχηγός που δεν ξέρουμε τις πολιτικές του θέσεις, αλλά μάθαμε τον σκύλο, τα φανελάκια και τα προσωπικά του. Είναι ο αρχηγός που συνέκρινε τον προκάτοχό του με ό,τι πιο παλαιολιθικό ανέδειξαν οι ΗΠΑ τον τελευταίο αιώνα, τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ο αρχηγός που μίλησε για νέο ήθος και νέο αέρα στην αντιπολίτευση, έχοντας δίπλα του ό,τι πιο τοξικό διέθετε μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο αρχηγός που σε μία από τις σημαντικές στιγμές της Ελλάδας, την αναβάθμιση της οικονομίας της σε επενδυτική βαθμίδα, δεν βρήκε ούτε ένα θετικό, μιλώντας για την ανάγκη να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα ο ελληνικός λαός. Αλήθεια, τι εννοεί; Να αποκτήσουν και οι Έλληνες βίλες στο Martha’s Vineyard;

Ο Στέλιος Κούλογλου αποχωρώντας επισήμανε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε η σοβαρότητα. Και φυσικό είναι όταν γίνεσαι θέμα μόνο στα πρωινάδικα. Τη μεγάλη κουβέντα, όμως, την είπε η Έλενα Ακρίτα. Μια λέξη μόνο: «Κουράσαμε!». Και η Μελίνα κάποτε είχε πει στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Πρόεδρε, δεν είμαστε πια της μόδας». Τελικά, ο Στέφανος Κασσελάκης αποδεικνύεται μοιραίος. Ο Τσίπρας απομυθοποίησε την Αριστερά. Ο Κασσελάκης τη γελοιοποίησε.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 25/10