Είναι προφανές ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τη μέχρι σήμερα πορεία του κόμματός τους την τελευταία πενταετία. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι από την εποχή που ανέβηκαν στην εξουσία ποντάροντας στην οικονομική κρίση και τα συνθήματα για κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο κι ένα άρθρο, η κοινωνία έχει αλλάξει. Όχι απλώς γιατί τα παθήματα έγιναν μαθήματα, αλλά γιατί οι προτεραιότητες της κοινωνίας πλέον είναι διαφορετικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να άλλαξε αρχηγό, αλλά δεν άλλαξε νοοτροπία. Στην Κουμουνδούρου ζει και βασιλεύει ο πολακισμός. Αυτό φαίνεται από τις παρεμβάσεις του κ. Κασσελάκη, με αποκορύφωμα την κριτική του για τη φιλοξενία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, από τον πρωθυπουργό στην πατρογονική του οικία στα Χανιά. Έγραψε ο κ. Κασσελάκης: «Για την προπαγάνδα, προβληματικό είναι να καλεί ο πρόεδρος ενός κόμματος τους βουλευτές του στο εξοχικό του για τριήμερο εργασίας, με έξοδα δικά του. Λογικό όμως είναι να έχει ο πρωθυπουργός της χώρας εξοχικό-μεσοτοιχία με τον φυγά Χριστοφοράκο. Και να καλεί -σε άλλο του εξοχικό- τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν για επίσημες συνομιλίες, με έξοδα του κράτους».

Κατ'αρχάς, τι φταίει ο κ. Μητσοτάκης αν ο γείτονάς του έχει παρανομήσει; Ή σε τι φταίει αν ο γείτονάς του παρανόμησε κάποια στιγμή; Αν ισχύει η λογική Κασσελάκη, τότε θα έπρεπε οι μισοί Έλληνες να είναι συνένοχοι των αμαρτημάτων των γειτόνων τους… Αφήστε που σε μια διασταλτική ερμηνεία της λογικής Κασσελάκη οδηγούμεθα, μοιραία, στη φασίζουσα αντίληψη της… συλλογικής ευθύνης. Άλλοι, σε άλλους καιρούς, ανακάλυψαν την οικογενειακή ευθύνη. Τώρα, ο κ. Κασσελάκης ανακαλύπτει την ευθύνη της… γειτονιάς!!! Αλλά και το άλλο «επιχείρημα», ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σπίτι του με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, σε ποια λογική στηρίζεται; Δηλαδή, αλήθεια, πιστεύει ο κ. Κασσελάκης ότι τα ξεροτήγανα, τα καλτσούνια και τη ρακή, που προσέφερε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Μπλίνκεν, τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός; Γιατί άλλα έξοδα δεν υπήρχαν στην εν λόγω επίσκεψη… Αλήθεια, με τέτοιες λογικές και επιχειρήματα που αναπτύσσει ο κ. Κασσελάκης θέλει να τον πάρει στα σοβαρά ο ελληνικός λαός; Ας μην απορεί για το ότι ήδη βρίσκεται στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων και, ίσως, σύντομα να τον ξεπεράσει και το ΚΚΕ.

Τέλος, όσον αφορά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στις Σπέτσες και το τρολάρισμα που γίνεται, ας αναζητήσει τις αιτίες στο κόμμα του, αφού πρώτοι οι βουλευτές του αμφισβήτησαν την ορθότητα της κίνησης. Μάλιστα, κάποιοι πολύ σωστά έθεσαν το ερώτημα: γιατί, αφού ήθελε να κάνει τη συνεδρίαση κάπου στην επαρχία, δεν έκανε τη συνεδρίαση στη Θεσσαλία, να υπάρχει κάποιος πολιτικός συμβολισμός; Ίσως γιατί δεν έχει τίποτα να προτείνει εκτός του ξεπερασμένου, θεατρικού, καταγγελτικού λόγου.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 10/1