Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να οικειοποιηθεί εκ των υστέρων τις τιμωρητικές αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προσποριστεί επικοινωνιακά οφέλη, καλό θα είναι να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη διότι σε θεσμικό και τεχνικό επίπεδο δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για την εξουδετέρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πως την εποχή των αγανακτισμένων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογούσαν την άνοδο της Χ.Α ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, κάτι που βόλευε το "ψηφοθηρικό" αφήγημά τους γιατι ψάρευαν από την ίδια εκλογική δεξαμένη, απλώς αυτοί με καλύτερα επικοινωνιακά και ιδεολογικά παραγάδια, αλλά στην θεαματική ακινησία που επέδειξε η "αριστερά" τα πέντε χρόνια που βρισκόταν στην διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κατά τα άλλα "αντιφασίστας" Π. Πολάκης, που έβγαινε στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε τη Δικαιοσύνη πως καθυστερεί την έρευνα σε άλλες υποθέσεις, που σχετίζονταν με το σχέδιο της Κουμουνδούρου να κλείσει φυλακή κανέναν "Νεοδημοκράτη ή Πασόκο" για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, ουδέποτε πίεσε να συμβεί κάτι αντίστοιχο για να τιμωρηθούν μια ώρα αρχίτερα οι "εγκληματίες" της Χ.Α.

Είναι γνωστές οι αναφορές πως η ολοκλήρωση της δίκης της Χ.Α επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ παρεμποδιζόταν επειδή η πολιτεία δεν έδινε λύσεις στα λειτουργικά και χωροταξικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δικαστές. Επίσης στις αλλαγές που γίνονταν στον ποινικό κώδικα επί πρωθυπουργίας του Α. Τσίπρα παραλίγο η Χ.Α να πανηγυρίζει και να προεξοφλήσει την αθωώτητά της, διότι είχαν δρομολογηθεί ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της τροποποίησης του όρου "εγκληματική οργάνωση", όπως αυτή είχε προσδιοριστεί νομικά και σχεδόν φωτογραφικά σε βάρος της, απο την κυβέρνηση του Α. Σαμαρά και με αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη την εποχή εκείνη το Ν. Δένδια.

Για όσους δεν θυμούνται και σήμερα το παίζουν "ηγήτορες" του αντιφασιστικού κινήματος, συμμετέχοντας στην κηδεία της Χ.Α με ξένα κόλλυβα, το καμπανάκι πως η εγκληματική οργάνωση του Β. Μιχαλολιάκου μπορεί να πέσει στα μαλακά από τις αλλαγές που προωθούσε στον ποινικό κώδικα η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα το είχαν κρούσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των θυμάτων της, αλλά και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε βγάλει σκληρή ανακοίνωση εναντίον του σημερινού διευθυντή του Α. Τσίπρα και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου.

Με βάση τα παραπάνω, και πολλά ακόμη εξωφρενικά περιστατικά που εκ των υστέρων αποκτούν και υστερόβουλο νόημα σε σχέση με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους "μαυροσκούφηδες" των ταγμάτων εφόδων της Χ.Α κάθε δημοκρατικός πολίτης μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως η "κυβερνώσα αριστερά" δεν είχε στις προτεραιότητες της, την εξόντωση της Χρυσής Αυγής από το πολιτικό σκηνικό της χώρας και κυρίως από το κοινοβούλιο, το οποίο το "μαγάρησε" για μεγάλη χρονική διάρκεια, αντίστοιχη με αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας. Δηλαδή από το 2015 μέχρι το 2020.

Και η δημοκρατική ιστορία αυτού του τόπου θα γράψει πως τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής προφυλακίστηκαν για πρώτη φορά επί Ν.Δ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρα και τώρα οδεύουν στον ίδιο χώρο επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη.

Για την ιστορία κάπως έτσι έστειλε στον κάδο της ιστορίας και ο Κ. Καραμανλής τους "βασιλοχουντικούς" τη δεκαετία του '70.

Οπότε καλό θα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν φτάσει στο σημείο να αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας στο παρελθόν την ίδια φρασεολογία με τη Χρυσή Αυγή, περί "οικονομικής χούντας", "προδοτών", "παρεοκρατίας", "κλεφτοκρατίας", δουλοπαροικίας", "τραπεζοκρατίας", "μιντιοκρατίας", για να ενθαρρύνουν την απέχθεια του κόσμου απέναντι στους θεσμούς , να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη μήπως και αποτινάξουν από πάνω τους τη "χρυσαυγίτικη" συμπεριφορά τους.

Γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ πως το παραπλανητικό σύνθημα τους, εναντίον της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, πως η "χούντα δεν τελείωσε το 1973", με το οποίο πολλοί εξ αυτών κατάφεραν να κάνουν πολιτική καριέρα, αλλά και να κονομήσουν τα τελευταία χρόνια, ήταν το τέλειο "άλλοθι" για τους φασίστες της Χ.Α που "υποδύονταν" από άλλη σκοπιά τους "τιμωρούς" του παλαιού δικομματισμού της χώρας.