Είχαν υποσχεθεί στους ένστολους, την πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών τους απωλειών, βάσει και της σχετικής απόφασης του Σ.τ.Ε.

Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, ύστερα και από πρωτοβουλία δική μου και άλλων τεσσάρων βουλευτών, έδωσε πίσω το 50% και είχαμε δεσμευθεί για καταβολή και του υπόλοιπου, όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.


Τώρα όχι μόνο δεν επιστρέφουν αυτά που το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, αλλά προχωρούν σε επιπλέον μειώσεις των ειδικών μισθολογίων ( ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών κλπ), μέχρι και 20%. Θα ...."επανυπολογίσουν" κατά την κουτοπονηριά του νόμου Κατρούγκαλου...τους μισθούς τους και ότι "περισσεύει" θα παραμείνει ως "προσωπική διαφορά. Μετά .... τσεκούρι, όπως έγινε και γίνεται με τις συντάξεις.


Σε ετήσια βάση , λένε ότι θα εξοικονομηθούν 40 εκατομμύρια ευρώ. Όσο και τα πρόστιμα που επεδίωξαν να χαρίσουν σε ευνοούμενο επιχειρηματία τους.


Τόση συνέπεια. Τόση στοργή και φροντίδα, στους φρουρούς των συνόρων μας και της έννομης τάξης, στη δημόσια υγεία και παιδεία....

* Ο Ηλίας Βλαχογιάννης είναι πρώην βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ