Όλες οι μυστικές σφυγμομετρήσεις (κι αυτές της κυβέρνησης) δείχνουν το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση!

Εξ αρχής σας λέω πως στόχος της κυβέρνησης είναι ο αποπροσανατολισμός των πολιτών από την τραγωδία με την εκατόμβη των νεκρών ίσως και περισωθεί απ το πολιτικό της ναυάγιο και την πολιτική εξαθλίωση που έχει περιέλθει. Αναζητά απεγνωσμένα σωσίβιο ή την όποια σανίδα "σωτηρίας" την ώρα που νιώθει πως την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Πρωθυπουργός και κυβερνητικοί επιτελείς με νύχια και με δόντια παλεύουν μπας και καταφέρουν να κρατήσουν, όσο γίνεται, τις καρέκλες εξουσίας.

Πως έχουν όμως τα πράγματα;

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πολιτική της φτώχεια. Και τι φτώχεια! Μιλάμε πια για μια κυβέρνηση κουρέλι. Ανίκανη, αναξιόπιστη, άσχετη, επικίνδυνη. Δίχως ίχνος αυτογνωσίας που πιστεύει ότι η αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων επιτυγχάνεται μόνο με την καλή επικοινωνιακή πολιτική.

Καμιά προοπτική, καμιά δυνατότητα ανάκαμψης

Τα ίχνη ελπίδας του Αυγούστου όχι μόνο εξανεμίστηκαν αλλά ήρθαν τα πάνω - κάτω.
Πριν μερικές μέρες οι δημοσκόποι του σύριζα τον μετρούσαν στο +/-20%. Μετά από μερικά 24ωρα κατέβηκε στο +/-15% και τρία 24ωρα μετά δύο από τις μυστικές μετρήσεις-σύμφωνα με τον τύπο- τον φέρνουν να κινείται λίγο πάνω από το 12%.
Απελπισμένος ο Τσίπρας και η επικοινωνιακή τριπλέτα της συμφοράς (Καρτερός, Τζανακόπουλος, Βερναρδάκης) χάσανε τον μπούσουλά τους.
Παλεύουν μπας και αλλάξει κάτι... πού... όμως τέτοια τύχη. Τα αντανακλαστικά των Ελλήνων ξυπνούν μετά το μεγάλο κακό που βρήκε τη χώρα και σε χρόνο ντετέ έρχεται η κατραπιά. Η κοινωνία θέλει παραίτηση Τσίπρα και όχι του όποιου υπουργού ή άλλου παράγοντα αφού ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη όλων και όλοι ευθύνονται για όλα!
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φλέγονται και κακά τα ψέματα αποτελούν το άμεσο βαρόμετρο της κοινωνίας. Μοναδικές εξαιρέσεις, σαν τη μύγα μεσ το γάλα, τα συριζαίικα τρολ των 0,60 €. Οι επώνυμοι "αριστεροί" πρωταγωνιστές εξαφανίστηκαν από τις "μάχες" του διαδικτύου. Βλέπουν κι αυτοί την πανωλεθρία που 'ρχετε.

Κινήσεις απόγνωσης...

Μεσ την απελπισία τους, Τσίπρας και "τριπλέτα συμφοράς", επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας ρίχνοντας στο τραπέζι συζήτησης τα αυθαίρετα και τις κατεδαφίσεις τους. "Αυτά φταίνε για το φονικό" και έχουν ευθύνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για το χάλι αυτό. Τεχνηέντως αφήνουν απ έξω τις δικές τους ευθύνες νομιμοποίησης των (αυθαιρέτων) που για να εισπράξουν χρήμα, μέχρι και μαθήματα παρέδιδαν διά του Σπίρτζη στην ΕΡΤ.
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας φαίνεται να μην πέφτει θύμα σ αυτόν τον "ιδιότυπο" συμψηφισμό της κυβέρνησης και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τον θάνατο των αθώων ανθρώπων. Σημειώστε δε και τα αντανακλαστικά των Εισαγγελέων και Δικαστών προς την κατεύθυνση αυτή.

Η επικοινωνιακή διαχείριση σε εξέλιξη. Η κακοποίηση της αλήθειας σε δράση. Είναι άλλωστε το μόνο που κατέχουν και μπορούν να κάνουν αφού τα στελέχη τους δεν έχουν ηθικές αντιστάσεις και λειτουργούν σαν πολιτοφύλακες με αποτέλεσμα να υπακούουν τυφλά και να κινούνται δίχως σκέψη στις οδηγίες που λαμβάνουν απ το κάθε non paper που τους στέλνει το Μαξίμου.

Στις επικοινωνιακές ράγες εντάσσουν την παραίτηση Τόσκα. Του υπουργού "προστασίας του πρωθυπουργού και του ρουβίκωνα". Παρά την άρνηση Τσίπρα να αποδεχθεί την παραίτηση του υπουργού του, την επομένη της τραγωδίας, στο συμπλήρωμα των δύο εβδομάδων την αποδέχεται.
Οι πολίτες θυμώνουν ακόμη περισσότερο από τον εμπαιγμό αυτόν ενώ στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι από "την κόπωση των χειρουργών να αποκολλήσουν έναν υπουργό απ την καρέκλα του...".

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, διέταξαν να διασωθούν και τα ασημικά του σύριζα αφού το σπίτι γκρεμίζεται. Άκουσαν και τη φωνή της Κουμουνδούρου που τους έλεγε "το ίνδαλμά μας". Και η εντολή δόθηκε στον Κοντονή για να την εκτελέσει. Να διασωθεί ο πνευματικός τους ηγέτης. Πάραυτα και στα μουλωχτά, ο κουφοντίνας μεταφέρεται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου για προνομιακή κράτηση - διαβίωση φυλακισμένου.
Εδώ πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι αυτή δεν είναι μόνο ιδεολογικής χροιάς απόφαση αλλά και πάλι, και επικοινωνιακής. Γνώριζαν ότι πέραν όλων αυτών θα τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ και κατ' επέκταση της κοινωνίας ώστε να "ξεκολλήσει" από τον πόνο του θανάτου των αθώων ανθρώπων και να στραφείστον αρχιτρομοκράτη δολοφόνο.

Δυστυχώς όμως γι αυτούς.
Αλλιώς τα υπολογίζουν κι αλλιώς τους έρχονται. Και όπως εκτιμούν όλοι οι έγκυροι πολιτικοί αναλυτές οδεύουν από το κακό στο χειρότερο.

ΥΓ.. Όλα αυτά θα μπορούσε να τα προβλέψει ο οξυδερκής αναλυτής. Γιατί ο σύριζα είναι γνωστό και εμπεδωμένο σε σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας πως είναι το κόμμα που στερείται αρχές και αξίες της φυλής μας. Είναι το κόμμα που συνεχίζει να παραμένει δικτυωμένο με την αναρχία και την τρομοκρατία. Και όταν λέμε τρομοκρατία μη φανταστείτε τους ρουβίκωνες. Αυτοί είναι τα τσικό. Εδώ μιλάμε για την Α Εθνική. Ο σύριζα είναι το άλλο ΑΚΡΟ όπως εύστοχα επέμενε ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλά ποιος τον άκουγε!

Ο σύριζα αντιγράφει τη μεθοδολογία του κόκκινου, σταλινικού, φασισμού.

Αυτό όμως που δεν μπόρεσε ο έμπειρος και οξυδερκής αναλυτής να προβλέψει ήταν ο ξεπεσμός και ο ρόλος του Καμμένου. Γιατί χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε λόγος να διαβάζετετο κείμενο αυτό.