Σοκ προκαλούν στη Βρετανία τα αποτέλεσμα των exit poll, που δείχνουν ότι το επόμενο Κοινοβούλιο που θα προκύψει το απόγευμα της Παρασκευής που θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, το Λονδίνο δε θα διαθέτει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας, πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει σχεδόν απίθανο…

Τα exit poll δείχνουν νίκη των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι με 314 έδρες, γεγονός που σημαίνει οτι απέχει 12 έδρες απο την πολυπόθητη αυτοδυναμία και 17 έδρες απο το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών.

Δεύτερο κόμμα φαίνεται να ειναι οι Εργατικοί με 266 έχοντας όμως αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις τους κατα 34 έδρες, ενώ δραματικές απώλειες καταγράφει και το σκωτσέζικο κόμμα, SNP. Στις 14 έδρες διαμορφώνεται, σύμφωνα πάντα με τα exit poll, η δύναμη των φιλελεύθερων!

Αν τελικα τα exit poll επιβεβαιωθούν, τότε η Μέι θα βρεθεί σε παρά πολύ δύσκολη θέση, δεδομένου ότι προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές με την άνεση του φαβορί και με στόχο να αυξήσει την μικρή πλειοψηφία που είχε επιτύχει το 2015 ο Ντέιβιντ Κάμερον των έξι εδρών! Όπως ελεγε, ήθελε ισχυρή κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως και ο Κάμερον πέρυσι, που προχώρησε στο δημοψήφισμα για το Brexit, η ηγέτιδα των Συντηρητικών τζόγαρε και... έχασε!

Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Η Μέι δύσκολα θα καταφέρει να κρατηθεί στην ηγεσία των Τόρις ή ενδεχομένως θα καταφέρει να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες πρόωρες εκλογές, πιθανότατα τον ερχόμενο Οκτώβριο.