Τους τελευταίους μήνες οι πολίτες ζουν ένα απίστευτο αλαλούμ, με μέτρα που ανακοινώνονται το πρωί και το βράδυ αποσύρονται ενώ αλλά μέτρα δεν έχουν στόχο και δεν φέρνουν αποτέλεσμα.Η κυβέρνηση εκτός από το να περιορίζει τα δικαιώματα, την ελευθερία, την καθημερινότητα και εν τέλη την ζωή του κόσμου θα έπρεπε σε κάθε μέτρο που επιβάλλει, να φέρνει και ένα αντίμετρο, ώστε να δώσει μια ανάσα στους πολίτες που ασφυκτιούν οικονομικά και ψυχολογικά.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι η απογόρευση μετακίνησης από τον ένα δήμο στον άλλο, προκειμένου να περιοριστούν οι εστίες της διασποράς. Δεν σκέφτηκε κάποιος από το κυβερνητικό επιτελείο, πως το μέτρο αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, από την στιγμή που κάποιος δεν θα μπορεί να μετακινηθεί χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του για να ψωνίσει, όπως έκανε στο παρελθόν. Γιατί να μην έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις αγορές του δίπλα από την πόρτα του; Σε κάθε γειτονιά υπάρχουν μικρά καταστήματα που εκτός από προϊόντα προσφέρουν και θέσεις εργασίας. Γιατι οι φωστήρες δεν αφήνουν τα καταστήματα να δουλέψουν, με μάσκες και αποστάσεις μεταξύ των πελατών; Προτιμούν την εικόνα των λουκέτων και των υπαλλήλων που περιμενουν την κρατική ελεημοσύνη των 534 ευρώ! Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα έδινε ώθηση στην οικονομία και ψυχολογική ανάταση στους πολίτες, που δεν έχουν και πολλές επιλογές να βγουν από το σπίτι τους, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να καλύψουν τις καταναλωτικές τους ανάγκες.

Με εξυπνες και προγραματισμένες κινήσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν και αλλά καταστηματα,οπως τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Και κάποια στιγμή με σχέδιο να ανοίξει και η εστίαση. Εκτός αν η κυβέρνηση προτιμά να συνοστίζεται ο κόσμος στις πλατείες, αφού δεν έχει και κάπου άλλου να πάει.Δυστυχως η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα ως προς το ποτέ θα ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο. Κάτι που θα έπρεπε να έχει σχεδιασει και δρομολογήσει ΧΘΕΣ.Καθε ημέρα που περνάει, τόσο μεγαλώνει η ύφεση.Και όταν οι πολιτικοί επιτρέψουν στα καταστήματα να ανοίξουν, οι ιδιοκτήτες τους θα αδυνατούν, αφού θα έχουν πνιγεί από τα χρέη που συσσωρεύονται.

Μας λένε χωρίς την υγεία δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία, όμως και χωρίς την οικονομία ουδείς μπορεί να είναι σωματικά και ψυχικά υγιής.Είναι δυνατόν να τα σκέφτονται αυτά οι απλοί πολιτες και όχι οι κυβερνώντες; Ας πάρουν επιτελους τις σωστές αποφάσεις,πριν ο κόσμος χάσει την υπομονή του και βγει στους δρομους προκαλώντας ανεξελεκτες καταστασεις.Πόσο θα αντέξει ακόμα η οικονομία; Και στο τελος ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;Πάλι ο λαός!