Μια σημαντική είδηση, η οποία ήρθε ως συνέχεια συναφούς προηγούμενης, επιβεβαιώνει ότι κάτι αλλάζει, προς το θετικό και γρήγορα, σε έναν τομέα ο οποίος έχει ταλαιπωρήσει επί χρόνια τη χώρα και την ελληνική κοινωνία. Αναφέρομαι στο θέμα των ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται -πού αλλού;- στο πεδίο της μετανάστευσης. Είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τον σχετικό χώρο ότι πολλές από τις δήθεν ανθρωπιστικές οργανώσεις, που κόπτονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, είναι δουλεμπορικές συμμορίες, οι οποίες πληρώνονται με το «κεφάλι» και έχουν ως βιτρίνα κάποια ΜΚΟ, η οποία μέχρι πρότινος τους εξασφάλιζε πολιτική ασυλία. Είχαν εξελιχθεί, κυρίως την περίοδο 2015-2019, σε κράτος εν κράτει, ελέγχοντας το ποιος αποβιβάζεται στα νησιά, πού θα μείνει, πώς θα σιτιστεί, πώς θα βγάλει χαρτιά, όλα με μεγάλη ταρίφα.

Η προ ημερών είδηση είναι ότι ο εκπρόσωπος του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (και άλλων ΜΚΟ), Παναγιώτης Δημητράς, ο επονομαζόμενος και «εθνικός μηνυτής», ελέγχεται για κακουργήματα που αφορούν μεταξύ άλλων ξέπλυμα χρήματος. Έπειτα από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης «μαύρου» χρήματος, προκύπτει ότι χρηματοδοτήσεις που ελάμβανε από ευρωπαϊκούς και άλλους πόρους για τη δραστηριότητα της εν λόγω ΜΚΟ πήγαιναν αλλού.

Η εισαγγελία της Κω άσκησε στον ίδιο και σε άλλα πρόσωπα ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς φέρεται να συνεργαζόταν με λαθροδιακινητές για την παράνομη είσοδο στη χώρα μεταναστών, τους οποίους στη συνέχεια αναλάμβανε να συνδράμει νομικά και για τα περαιτέρω. Η έτερη είδηση είναι ότι η Αρχή για την Καταπολέμηση «μαύρου» χρήματος ελέγχει σε πρώτη φάση 40 ΜΚΟ από 100(!) που βρίσκονται υπό εξέταση, διότι «εντοπίστηκαν ενδείξεις τέλεσης υπεξαίρεσης, απιστίας και ξεπλύματος ‘‘μαύρου’’ χρήματος» (Σκάι). Σύμφωνα με το πόρισμα, τα κονδύλια που προορίζονταν για την κάλυψη των σκοπών των ΜΚΟ τα καταχράστηκαν οι αρμόδιοι και τα διέθεσαν για αγορά ακινήτων, κάλυψη εξόδων τους, ενώ οι μισθοί των υπαλλήλων κατέληξαν στις τσέπες των διαχειριστών…

Πρόκειται για πολυπλόκαμες οργανώσεις, οι οποίες λειτούργησαν ως βραχίονες των τουρκικών υβριδικών επιχειρήσεων και συνεργοί στο σχέδιο εποικισμού της χώρας με το αζημίωτο, έχοντας έσοδα εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών. Αν η επιχείρηση ξηλώματος του κυκλώματος συνεχιστεί η Ελλάδα θα απαλλαγεί από μία από τις χειρότερες γάγγραινες των τελευταίων δεκαετιών. Ώρα να βγουν οι κουκούλες και να φανεί τι βρίσκεται πίσω από το προσωπείο του ψευδο-ανθρωπισμού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 8/6