ΑΥΤΟ που συμβαίνει στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα είναι άνευ προηγουμένου και επικίνδυνο. Όχι μόνο για την Αμερική αλλά για όλο τον πλανήτη. Διότι σοβαρή κρίση στο εσωτερικό της υπερδύναμης σημαίνει άσχημα νέα για τη σταθερότητα του διεθνούς συστήματος. Η Πολιτεία του Τέξας βρίσκεται σε σύγκρουση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Δημοκρατικών του Τζο Μπάιντεν, η οποία έχει καταργήσει τη φύλαξη των συνόρων με αποτέλεσμα εκατομμύρια λαθρομετανάστες να εισβάλλουν μέσω των συνόρων της συγκεκριμένης Πολιτείας που είναι και εξωτερικά σύνορα των ΗΠΑ στον Νότο. Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, διέταξε την εθνοφυλακή να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, αρνούμενος την ανάληψη του ελέγχου από τις ομοσπονδιακές δυνάμεις που έστειλε η Ουάσινγκτον. Μέχρι στιγμής 25 Πολιτείες έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο Τέξας, ορισμένες στέλνοντας και δυνάμεις εθνοφυλακής για να συνδράμουν στον συνοριακό έλεγχο.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, τελώντας υπό την επιρροή της ακροαριστερής πτέρυγας του κόμματος και της woke ατζέντας, έρχονται σε όλο και μεγαλύτερη σύγκρουση με τα συντηρητικά τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας, αλλά στο συγκεκριμένο υπάρχει και εκλογική σκοπιμότητα. Επί Μπάιντεν πέρασαν στις ΗΠΑ επτά εκατομμύρια λαθρομετανάστες και η κυβέρνησή του θέλει να νομιμοποιήσει άλλα 22 εκατομμύρια. Νομιμοποίηση σημαίνει και δικαίωμα ψήφου… Εν ολίγοις η διοίκηση Μπάιντεν φλερτάρει με την πρόκληση συνθηκών εμφυλίου χαμηλής έντασης ένεκα εκλογικής σκοπιμότητας. Ιδού απόσπασμα από επιστολή του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ στον πρόεδρο Μπάιντεν: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των Πολιτειών και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει συνταγματικό καθήκον να επιβάλλει τους ομοσπονδιακούς νόμους που προστατεύουν τις Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των νόμων για τη μετανάστευση που ισχύουν σήμερα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν αρνήθηκε να επιβάλει αυτούς τους νόμους και μάλιστα τους παραβίασε. Το αποτέλεσμα είναι να έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ της λαθρομετανάστευσης. (…) Παραβίασε τον όρκο του να εκτελεί πιστά τους νόμους για τη μετανάστευση. (…) Αντί να ασκήσει δίωξη στους μετανάστες για το ομοσπονδιακό έγκλημα της παράνομης εισόδου, έστειλε τους δικηγόρους του στα ομοσπονδιακά δικαστήρια για να μηνύσουν το Τέξας για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των συνόρων».

ΜΕ Ο,ΤΙ μπορεί κάποιος, δικαιολογημένα, να προσάψει στις ΗΠΑ, αναταραχή στα όρια της αποσταθεροποίησης στο κράτος που -ακόμα- αποτελεί τον πόλο προστασίας και ισορροπίας της Δύσης και κατ’ επέκταση εξισορρόπησης των πλανητικών αναθεωρητικών φιλοδοξιών διόλου φιλικών δυνάμεων, είναι πρόβλημα για όλους. Εκτός και αν προτιμάμε για πλανητάρχες τους Κινέζους.