Μιλώντας µε Ισραηλινούς διπλωµάτες προ καιρού, διαβεβαίωναν ότι η επιχείρηση στη Ράφα θα πραγµατοποιηθεί ανεξαρτήτως του τι θα µεσολαβήσει µέχρι τότε, διότι υπάρχουν σηµαντικές δυνάµεις της «Χαµάς», καθώς και ανώτεροι αξιωµατούχοι της οργάνωσης, οι οποίοι θα πρέπει είτε να συλληφθούν είτε να εξουδετερωθούν. ∆ίχως την καταστροφή των εκεί δυνάµεων της τροµοκρατικής οργάνωσης, οι επιχειρησιακοί στόχοι του πολέµου θα παρέµεναν ηµιτελείς και η απειλή για το Ισραήλ ενεργή σε άµεσο επιχειρησιακό επίπεδο.

Το επανέλαβε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαµίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι αδιαφορεί για τις πιέσεις και πως η καταστροφή των ταξιαρχιών της «Χαµάς», που κρύβονται στη Ράφα, είναι αδιαπραγµάτευτος στόχος: «Θα εισέλθουµε στη Ράφα επειδή δεν έχουµε άλλη επιλογή. Θα καταστρέψουµε τα τάγµατα της ‘‘Χαµάς’’ εκεί, θα ολοκληρώσουµε όλους τους στόχους του πολέµου». Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, το Ισραήλ δίνει µαθήµατα προσήλωσης στους στόχους που θέτει, αδιαφορώντας για απειλές και πιέσεις, διότι µετά τη σφαγή των αµάχων που προκάλεσε η «Χαµάς», µε την τροµοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, θεωρεί ότι έχει -και έχει- τη νοµιµοποίηση να κάνει ό,τι χρειάζεται για να µην ξανασυµβεί κάτι τέτοιο.

Η µαζική πυραυλική επίθεση από το Ιράν επιβεβαίωσε και ανανέωσε αυτήν τη νοµιµοποίηση, διότι η «Χαµάς» λειτουργεί ως πληρεξούσιος και του Ιράν (και όχι µόνο). Η κινητικότητα του ∆ιεθνούς Ποινικού ∆ικαστηρίου της Χάγης και η πιθανότητα έκδοσης εντάλµατος σύλληψης για τον Νετανιάχου δείχνει ότι οι διεθνείς θεσµοί είναι σε σηµαντικό βαθµό αλωµένοι από επιρροές και χρηµατοδοτήσεις συγκεκριµένης ισλαµικής προέλευσης, που επιχειρούν να δηµιουργήσουν κατά βούληση διεθνείς συσχετισµούς σε επίπεδο νοµιµοποίησης ή µη πολιτικών και ενεργειών.

∆εν είδαµε διεθνείς θεσµούς να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιηµένοι για τη σφαγή αµάχων από τη «Χαµάς», πέραν γενικόλογων καταδικαστικών ευχολογίων, ούτε να κινούνται για τις επί χρόνια συστηµατικές γενοκτονίες που διαπράττει το κατ’ εξοχήν και καθ’ έξιν γενοκτόνο κράτος, η Τουρκία. Ούτε να κάνουν κάποια τοποθέτηση έστω προσχηµατική για τη διαρκή σφαγή και τη γενοκτονία χριστιανών που εξελίσσεται σε πολλά µέρη της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το γεγονός ότι αυτοί οι θεσµοί επιµένουν να αγνοούν τη διακηρυγµένη θέση της «Χαµάς» και των συναφών τροµοκρατικών οργανώσεων περί εξαφάνισης του Ισραήλ και επίσης να αντιπαρέρχονται την παραδοχή ότι η «Χαµάς» διεξήγαγε την τροµοκρατική επίθεση και τη σφαγή των αµάχων, παρακολουθώντας απαθώς τη δηµόσια δραστηριότητα της τροµοκρατικής ηγεσίας, όπως τη συνάντηση µε τον Ερντογάν, επιβεβαιώνει ότι κάτι περίεργο, που µυρίζει ισλαµική χρηµατοδότηση, υπάρχει σε διεθνή κέντρα αποφάσεων.

Αυτή η à la carte προσέγγιση βγάζει µάτι. Η γενοκτονία των Κούρδων προφανώς δεν έχει σηµασία, ούτε των χριστιανών. Και έτσι καταλήγουµε σε γκροτέσκο σκηνικό όπου οι πατενταρισµένοι γενοκτόνοι Τούρκοι στηρίζουν την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία. Είναι τα ίδια κέντρα που προωθούν εδώ και χρόνια το φιλοϊσλαµικό lobbying στη ∆ύση µέσω και της οργανωµένης λαθροµετανάστευσης και επιχειρούν να την επιβάλουν ως κανονικότητα. Είναι τα ίδια που έχουν διεισδύσει σε συνδυασµό µε άλλες δυνάµεις µε συγκλίνοντες στόχους στο εσωτερικό των Ηνωµένων Πολιτειών. Τα αποτελέσµατα έγιναν εκκωφαντικά ορατά µε την επικίνδυνη γελοιότητα της woke culture και την αυτοκατάλυση της Αµερικής. 

Τα βλέπουµε µε τις οργανωµένες καταλήψεις αµερικανικών Πανεπιστηµίων από φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές (;) οι οποίοι είναι οι χρήσιµοι ηλίθιοι της υπόθεσης, διότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν ιδέα ότι υποστηρίζουν τη «Χαµάς», τους «Αδελφούς Μουσουλµάνους» και το ριζοσπαστικό Ισλάµ εν γένει. Νοµίζουν ότι αν επικρατούσαν αυτοί τους οποίους υποστηρίζουν θα µπορούσαν να διαδηλώνουν όπως κάνουν τώρα. Για όσους αντιλαµβάνονται, το αποτύπωµα των πάλαι σοβιετικών και νυν ρωσικών active measures, υιοθετηµένων και από τις κινεζικές υπηρεσίες και χρηµατοδοτούµενων από καταριανά και άλλα ισλαµικά κεφάλαια, είναι περισσότερο από εµφανές.

Η Ευρώπη, αλωµένη και η ίδια από τους ίδιους µηχανισµούς εδώ και χρόνια και πάσχοντας πλέον από στρατηγική µαλάκυνση, απέτυχε να αντιληφθεί ότι πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ισλαµικό τροµοκρατικό χτύπηµα στο Ισραήλ ο πρώτος πόλεµος που είχε ξεσπάσει ήταν στο εσωτερικό της. Απλά ήταν και είναι σιωπηρός, κλιµακωτός και υβριδικός. Και διεξάγεται από τους ίδιους που κάνουν τον πόλεµο στην Ουκρανία και κατά του Ισραήλ. Οποιος δεν βλέπει τον δράκο, την αρκούδα και τον «προφήτη» στο δωµάτιο θα πρέπει να κοιτάξει καλύτερα.