Το τέλμα στην επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας παραμένει. Το rainforest του Ελληνικού κρύβει περισσότερες εκπλήξεις απ’ ό,τι περίμεναν ακόμα και οι πολέμιοι του έργου.

Μια χαμένη φυλή στα βάθη της ζούγκλας μπλοκάρει ξανά τις εργασίες. Οικολόγοι και ανθρωπολόγοι ζητούν να προστατευτούν οι ιθαγενείς, που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο. Σαν να μην έφτανε αυτό, άγνωστα είδη ζώων, εντόμων και φυτών ανακαλύπτονται καθημερινά, προκαλώντας παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Τα απρόοπτα δεν τελειώνουν. Εκπληκτα τα συνεργεία, εντοπίζουν μία ακόμη φυλή με χαρακτηριστικά λευκών που μιλούν ένα κράμα ελληνικών και μια άγνωστη διάλεκτο. Λατρεύουν μια θεότητα που την ονομάζουν «Μνημόνου» και η μορφή της, λαξευμένη σε ξύλο, θυμίζει έντονα τον παλιό Ελληνα πρωθυπουργό επί του οποίου είχε ξεκινήσει ο αγώνας για τη διάσωση του βροχοδάσους στο Ελληνικό. Πιστεύεται ότι είναι απόγονοι του δασάρχη που είχε υπογράψει την αρχική απόφαση, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις εγκατέλειψε την υπηρεσία του και αποτραβήχτηκε στη ζούγκλα για να γίνει φύλαρχος.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία απειλούν να διακόψουν τις εργασίες, διότι πολλοί συνάδελφοί τους έχουν πέσει θύματα ανακόντα, τζάγκουαρ και κροκοδείλων.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, Αμερικανοί επιστήμονες ανακοινώνουν ότι το δάσος του Ελληνικού αποτελεί τον δεύτερο πιο σημαντικό πνεύμονα οξυγόνου για τον πλανήτη και ότι, αν καταστραφεί, η μέση θερμοκρασία στη Γη θα ανέβει ίσως και τρεις βαθμούς!

Την ίδια ώρα, θαυμασμό στη διεθνή κοινή γνώμη προκαλούν οι φωτογραφίες που στέλνει η διαστημική αποστολή «Apollo 33», που δείχνουν το Ελληνικό από τη Σελήνη. Διακρίνονται η πυκνή βλάστηση και ο μεγάλος ποταμός με τους παραποτάμους του.
Σε μια ύστατη προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η επένδυση, η εταιρεία εγκαταλείπει τα projects για μεγάλα κτίρια, όπως ο ουρανοξύστης, και προσαρμόζει τα σχέδια στην τοπική κουλτούρα. Χαμηλά ξενοδοχεία σε πράσινες, καφέ και λεοπάρ αποχρώσεις, μπάνγκαλοου-καλύβες, ακόμα και στα εστιατόρια θα υπάρχει μενού με ψητούς τερμίτες και τηγανητά αραχνοπόδαρα, ενώ οι υπάλληλοι θα σερβίρουν φορώντας φούστες από χόρτα.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι πλέον έπειτα από 221 χρόνια ύφεσης η ανάπτυξη είναι προ των πυλών και ότι αν οι Γερμανοί συμφωνήσουν στη ρύθμιση του χρέους, τότε η χώρα θα απογειωθεί το 2230.

Από την «Ελευθερία του Τύπου»