Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα απελάσει περίπου 40.000 Αφρικανούς παράνομους μετανάστες για τους οποίους η εναλλακτική, αν αρνηθούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, θα είναι η φυλάκιση.

Η διορία που δίδεται προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα είναι έως τα τέλη Μαρτίου. Στην πλειοψηφία τους οι υπό απέλαση μετανάστες προέρχονται από την Ερυθραία και το Σουδάν και, εφόσον δεχθούν να φύγουν, θα λάβουν δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο και ποσό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 3.000 ευρώ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) αντέδρασε σημειώνοντας ότι το Ισραήλ έχει «νομικές υποχρεώσεις όσον αφορά την προστασία των προσφύγων». Για το Ισραήλ όμως δεν είναι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν στο εβραϊκό κράτος από το Σινά την τελευταία δεκαετία.

Το Ισραήλ επιμένει στην απέλαση παρότι η κυβέρνηση στην Ερυθραία κατηγορείται από τον ΟΗΕ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ο πρόεδρος του Σουδάν, φίλος του Ταγίπ Ερντογάν («αδελφό» τον χαρακτήρισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί, όπου εξασφάλισε στρατιωτική βάση της Τουρκίας στην Ερυθρά Θάλασσα), καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος του για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι «κρατάμε την υπόσχεσή μας να αποκαταστήσουμε την ηρεμία, το αίσθημα προσωπικής ασφάλειας, τον νόμο και την τάξη για τους κατοίκους του νότιου Τελ Αβίβ και άλλους σε πολλές άλλες γειτονιές», παρά τις επικρίσεις, λειτουργεί ως πρωθυπουργός χώρας που πρώτιστο καθήκον του είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας, του επιπέδου και του τρόπου ζωής των πολιτών της. Και όχι ως επικεφαλής ΜΚΟ ή αρχηγός ιδεοληπτικού μπουλουκιού το οποίο αποστρέφεται την υπόσταση και την ταυτότητα του έθνους του…

Ο νέος πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, οι οποίοι αποτελούν «κόκκινο πανί» για το τμήμα εκείνο του ευρωπαϊκού συστήματος που προωθεί τον εποικισμό και την ισλαμοποίηση της Ευρώπης, έκαναν κοινές δηλώσεις με τις οποίες επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην ενδώσουν στις πιέσεις των Βρυξελλών και να διαφυλάξουν τις φυσιογνωμίες των χωρών τους.

«Ο άνεμος γυρνά προς την κατεύθυνσή μας, υπάρχουν ενδείξεις σε ολοένα περισσότερες χώρες, στις εκλογές που γίνονται, ότι τα αντιμεταναστευτικά κόμματα αυξάνουν τα ποσοστά τους» είπε ο Μοραβιέτσκι.

«Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε, πρόκειται για θεαματική αποτυχία. Είναι σαφές ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θέλουν τη μετανάστευση, μολονότι πολλοί ηγέτες εξακολουθούν να προωθούν αυτή την πολιτική που έχει αποτύχει» δήλωσε ο Ορμπάν και συμπλήρωσε: «Η Αυστρία είναι υπόδειγμα δημοκρατίας στην Ευρώπη. Ένας λαός που δεν θέλει τη μετανάστευση εξέλεξε έναν καγκελάριο που δεν θέλει τη μετανάστευση. Μπορείτε να το αποκαλείτε λαϊκισμό, αν σας αρέσει, αλλά είναι αυτό που επιθυμεί ο λαός».

Οι διεθνείς οργανωτές της δημογραφικής και πολιτισμικής αλλοίωσης της Ευρώπης -η σχέση των οποίων με τη δημοκρατία είναι επιλεκτική, καθώς συμφωνούν μόνο αν τους αρέσει το αποτέλεσμα των εκλογών- και οι καθ' ημάς συμπλεγματικοί και χρήσιμοι ηλίθιοι μπορούν να αποκαλούν τον Νετανιάχου, τον Μοραβιέτσκι, τον Ορμπάν, τον Κουρτς με οποιοδήποτε επίθετο επιθυμούν, επειδή αρνούνται να παραδώσουν τις χώρες τους βορά στα μισάνθρωπα σχέδια των πρώτων.

Οι χώρες τους όμως και οι λαοί τους θα τους ευγνωμονούν που θα παραμείνουν χώρες και λαοί με ταυτότητα.

Μέχρι να αναλάβει και στην Ελλάδα πολιτική ηγεσία η οποία θα αντιλαμβάνεται ως αποστολή της την υπεράσπιση της φυσιογνωμίας, της συνέχειας της χώρας, επαφίεται στους Ελληνες πολίτες, σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά, να διασώσουν ό,τι μπορούν.