Όσο και αν αμφισβητούν πολλοί τη σκοπιμότητα ή την ωφελιμότητα της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί και μόνον αυτή η περίοδος για να δείξει ότι είναι ορθό για τη χώρα και την πολιτική -και όχι μόνο για τη δημοκρατία- να έχει αναλάβει η αριστερά ευθύνες διακυβέρνησης. Και αυτό γιατί η κυβερνώσα αριστερά θα πρέπει εκ των συνθηκών να υπερβεί τα σύνδρομα και τις εμμονές της ενάντια στην επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την παραγωγική οικονομία, τον ρεαλισμό, το σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος. Ουσιαστικά, η κυβερνώσα αριστερά εκ των πραγμάτων είναι ο καλύτερος αντίπαλος της περίφημης αντιδραστικής αριστεράς, που συνεχίζει να ποδηγετεί και να ναρκοθετεί αυτό τον τόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν με το Ελληνικό. Εμβληματικό το πρόσωπο της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. Η συγκεκριμένη κυρία εκπροσωπεί τον περίφημο «μηχανισμό». Συνεργάστηκε και ευνοήθηκε κατά το παρελθόν από όλες τις κυβερνήσεις. Του ΠΑΣΟΚ, όπου «βρίσκονται» τα ίχνη της αρχικά, του μεγάλου συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και λοιπών τα χρόνια των μνημονίων, του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Η βάση της είναι η αντίδραση. Αντιμάχεται τις επενδύσεις, τη σοβαρότητα, τη συγκρότηση, την ευθύνη από την πλευρά της διοίκησης. Είναι τάχα η ιδεαλίστρια, η ανυποχώρητη, η αποφασισμένη. Κι όμως, είναι αυτή που εκ των υστέρων, ως μη ώφειλε, έθεσε ως προϋπόθεση Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Cosco στον Πειραιά. Αφησε μέσω αναβολών χωρίς γνωμοδότηση περί αρχαιοτήτων την επένδυση της Eldorado στις Σκουριές. Και τώρα οδηγεί την επένδυση στο Ελληνικό σε «νάρκη». Υπάρχει μια ολόκληρη θεώρηση πραγμάτων στην αντιδραστική αυτή αριστερά, που κυριαρχεί σε όλες τις περιόδους, και σε αυτές που το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ κυβέρνησαν, υπαγορεύοντας τις εξελίξεις για τη χώρα.

Η αντιδραστική αριστερά «κουβαλά» μαζί της μια ιδιότυπη ανηθικότητα. Επιδιώκει τη μικρή και περίκλειστη Ελλάδα, με το έλλειμμα ανάπτυξης και πραγματικής ευημερίας. «Παίζει» με μικρά, προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Δεν επιτρέπει την αξιολόγηση, την ορθοκρισία, την ευθύτητα. Είναι σημαντικό για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα να αντικατασταθεί σε πρώτη φάση η Βλαζάκη από το Πολιτισμού, με απόφαση πρωθυπουργού και την ενεργό συναίνεση της ηγεσίας της αντιπολίτευσης.