Δεν είναι ένα ακόμη συμβάν στο πλαίσιο των επαίσχυντων ταραχών στα Εξάρχεια μεταξύ εξτρεμιστών και αστυνομίας. Το γεγονός ότι ομάδα κρούσης αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών», επί της ουσίας κουκουλοφόρων, προπηλάκισε και κακοποίησε Ευέλπιδες και έναν στρατιώτη την Κυριακή το απόγευμα στο Μοναστηράκι είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα. Είναι μια ευθέως αντεθνική ενέργεια. Ένα πλήγμα στην ασφάλεια των αξιωματικών και των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποκαλύπτει «στοχοποίηση». Ομάδες κουκουλοφόρων ασκούν βία στους στρατιωτικούς της χώρας μας. Η αντίδραση των Αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας να αναλάβει τη διερεύνηση των συμβάντων η Κρατική Ασφάλεια είναι σωστή, αλλά δεν φθάνει.

Στις περιπτώσεις που κουκουλοφόροι εξτρεμιστές έκαιγαν λεωφορεία ή τρόλεϊ, ασκώντας ψυχολογική και σωματική βία στους επιβάτες, μιλούσαμε για απουσία δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Ή για οργανωμένη δολιοφθορά των δημόσιων συγκοινωνιών. Στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων εναντίον στρατιωτικών από τους κουκουλοφόρους θα πρέπει να αναφερθούμε σε πλήγμα για την εθνική ασφάλεια της χώρας αλλά και για το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι γνωστό ότι στη βάση της πρακτικής των εξτρεμιστών που προκαλούν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, εκπαιδεύονται σε οδομαχίες και «αντάρτικο πόλεως» χωρίς σφαίρες πρόσωπα που προέρχονται από άλλες χώρες. Ειδικά των Βαλκανίων.

Έχει καταγραφεί από τις ελληνικές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας το γεγονός ότι στους κύκλους των κουκουλοφόρων-«αντιφασιστικών» ομάδων κρούσης, αλλά και στις καταλήψεις ή τους ιστότοπους του χώρου εμπλέκονται άτομα αλβανικής καταγωγής ή Κοσοβάροι ή Τούρκοι, αλλά και ελληνικής υπηκοότητας, ενταγμένοι σε δίκτυα ξένων μυστικών υπηρεσιών που σε πολλές περιπτώσεις έχουν πλάνο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Τα περιστατικά με ελληνικές σημαίες να καίγονται σε συγκεντρώσεις και πορείες κουκουλοφόρων δεν είναι σπάνια. Η περίοδος με τους κλιμακούμενους εθνικισμούς στην ευρύτερη ευρωπαϊκή και βαλκανική περιφέρεια δεν θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με αδιαφορία και εμμονική ανοχή από την παρούσα διακυβέρνηση.

Το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε με δήλωση-τοποθέτηση του αρμόδιου για θέματα Άμυνας-Ασφάλειας τομεάρχη κ. Κικίλια και όχι της εκπροσώπου Τύπου είναι σημαντικό. Πίσω από τις κουκούλες και τα περιθωριακά κινήματα «Αντιφά», πολύ εύκολα μπορεί να κρύβεται κίνδυνος αποσταθεροποίησης της χώρας σε μια κρίσιμη συγκυρία.