Τ’ αι-Γιαννιού χθες και με τη γιορτή του κλείνει ο εορταστικός κύκλος Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Συνηθίζεται από την επομένη της μέρας αυτής να ξεστολίζεται και ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και, κυρίως το παραδοσιακό δέντρο, που παίρνει τον δρόμο του για κάποια αποθήκη του σπιτιού. Φαντάζομαι ότι χρόνο με τον χρόνο, σε όλο τον κόσμο, όλο και λιγότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα θα ξεστολίζονται, γιατί απλώς δεν στολίστηκαν, αφού δεν τοποθετήθηκαν καν. Αναφέρομαι κυρίως σε δημόσιους χώρους, αφού η υποτιθέμενη πολυπολιτισμικότητα απαιτεί και το πολιτικώς ορθόν είναι να μη προκαλούμε, λέει, τους πολίτες άλλων θρησκειών! Που αυτοί είναι που ήλθαν σε χριστιανικά κράτη και αυτοί είναι που θα έπρεπε να υιοθετήσουν τα δικά μας έθιμα ή εν πάση περιπτώσει να μη θεωρούνται ότι προσβάλλονται από τη θρησκεία μας και τις συνήθειές μας. Ή μήπως κάποιοι δυτικοί θέλοντας να δείξουν ευρύ πνεύμα αποποιούνται τη θρησκεία τους, την οποία έχει αναγνωρίσει ακόμη και το Κοράνι! Το οποίο αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ιησού στη σούρα 19 (στίχοι 24-35). Ενώ υπάρχει και αραβικό(!) ευαγγέλιο, το οποίο αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Χριστού.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος. Και οι αυτόχθονες να συνεχίζουν τις συνήθειές τους και οι νεοεισερχόμενοι να μην έχουν απαιτήσεις να αλλάξουμε ήθη και έθιμα. Τούτων δοθέντων έχει επικαιρότητα ίσως μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο προ ετών, όταν η τζιχάντ ήταν σε πλήρη δράση. Η πληροφορία αφορούσε την Ιαπωνία, και έλεγε ότι δεν έχουμε διαβάσει ποτέ σε εφημερίδα ότι πολιτικός ηγέτης ή ένας πρωθυπουργός από ισλαμικό κράτος έχει επισκεφθεί την Ιαπωνία. Και ούτε ότι ο πρωθυπουργός π.χ. του Ιράν, βασιλιάς ή πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας έχουν επισκεφτεί την Ιαπωνία.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

α) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που δεν δίνει ιθαγένεια σε μουσουλμάνους.
β) Στην Ιαπωνία μόνιμη κατοικία δεν δίνεται σε μουσουλμάνους.
γ) Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση για τη διάδοση του Ισλάμ στην Ιαπωνία.
δ) Στα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική γλώσσα δεν διδάσκεται.
ε) Απαγορεύεται η εισαγωγή στη χώρα Κορανίου σε αραβική γλώσσα.
στ) Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση, έχει δοθεί προσωρινή κατοικία μόνο σε δύο τυχερούς μουσουλμάνους, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τον ιαπωνικό νόμο και να μιλούν ιαπωνικά! 

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 8/1