Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από προηγούμενο κείμενο της στήλης αυτής με τίτλο «Αστυνόμοι χωρίς ασπίδες», με το οποίο αναφέραμε περιστατικά σύμφωνα με τα οποία τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. είναι απροστάτευτα κατά τις παρεμβάσεις τους υπέρ των πολιτών. Και να που διαβάσαμε μία είδηση που σε βγάζει από τα ρούχα σου, γιατί στερείται λογικής, με θύματα δύο αστυνομικούς που έδειξαν κοινωνική ευαισθησία!

Και βρήκαν τον μπελά τους, διότι θα περάσουν από Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Και αυτό επειδή «έσωσαν» κόσμο κάνοντας αυτό που η αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα η Περιφέρεια θα όφειλε να κάνει. Υπήρχε μία λακκούβα σε έναν επαρχιακό δρόμο, την οποία δύο αστυνομικοί με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να «μπαλώσουν» με λίγο τσιμέντο. Το έκαναν, διότι οι πολίτες κατ’ επανάληψιν είχαν ειδοποιήσει και την Περιφέρεια της περιοχής και την Αστυνομία για το πόσο επικίνδυνη ήταν, δεδομένου ότι μέσα σε δύο κιόλας ημέρες, όπως ανέφεραν τα τοπικά Μέσα, είχαν υποστεί ζημιά 10 αυτοκίνητα!

Τι θέλανε οι δόλιοι οι αστυνομικοί να βουλώσουν την τρύπα και δεν άφηναν να πέσουν καμιά εικοσαριά άλλα αυτοκίνητα; Βρόντηξε και άστραψε ο αρμόδιος περιφερειάρχης, επειδή προφανώς αποκαλύφθηκε δημοσίως η έλλειψη αντανακλαστικών της αυτοδιοίκησης. Ανοίγω παρένθεση: Πόσο δίκιο είχε αυτός ο παλιός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο Ρακιντζής, που στις εκθέσεις του «καταχέριζε» κάθε φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κλείνει η παρένθεση. Ο

Αντιδράσας άρχων της αυτοδιοίκησης θεώρησε αυτοδικία την πράξη των αστυνομικών! Και επειδή, λέει, αυτό δεν είναι πράξη ευθύνης (αλήθεια, η δική του ευθύνη έναντι των πολιτών ποια είναι;), παρομοίασε την «αυτοδικία» αυτή με την περίπτωση θυμάτων ληστείας που παίρνουν και αυτοί το φτυάρι στα χέρια τους, όπως δηλαδή το πήραν οι αστυνομικοί για να βουλώσουν τη λακκούβα. Ο συγκεκριμένος άρχων είναι οπαδός της θεωρίας του Τόσκα: κάνε ότι κοιμάσαι όταν μπουν στο σπίτι σου. Μην αντιδράσεις δηλαδή έτσι και πάνε να σου βιάσουν τη γυναίκα ή δεν ξέρω τι άλλο. Παρεμπιπτόντως, ο ισχυρισμός του ότι η λακκούβα έμεινε ανοικτή λίγες μόνο ώρες είναι σε αντίθεση με τις πληροφορίες των τοπικών Μέσων ότι μέσα σε μόνο δύο μέρες πέσανε μέσα 10 αυτοκίνητα. Που σημαίνει ότι ήταν και άλλες ημέρες ανοικτή η λακκούβα και όχι μόνο δύο ώρες.

Οι πολίτες της συγκεκριμένης Περιφέρειας σίγουρα είναι υπέρ των δόλιων αστυνομικών, διότι αυτό λέει η λογική. Και όχι η κομματική προτίμηση.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 16/1