Για να βρεις τα τρωτά μιας κυβέρνησης, θα πρέπει να είσαι ικανός σε αυτό και επιπλέον να μην έχουν ράμματα για τη γούνα σου, που λέει και ο λαός. Καθώς λοιπόν την σήμερον ημέραν διακρίνω μία πενία, αυτοί που θέλουν να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ανακάλυψαν τη Σίβα. Αρχικώς υπέθεσα ότι έκαναν λάθος στο γένος, διότι το μυαλό μου πήγε στον Σίβα, τον θεό του τριαδικού ινδουιστικού πανθέου, με τους άλλους δύο να είναι ο Βράχμα και ο Βισνού. Βεβαίως οφείλω να πω ότι επίσης αρχικώς υπέθεσα ότι δεν θα ήταν δυνατόν όταν υπηρετείς τη θητεία σου να μπορείς να κάνεις γιόγκα, οπότε μυημένος στα της ινδουιστικής μεταφυσικής θα ήταν δυνατόν να κτυπήσεις τον Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι προσποιείται τον χριστιανό, αλλά στη ζούλα πηγαίνει σε παγόδες και τραγουδάει, χάρε, Κρίσνα, χάρε χάρε.

Τελικώς, εγώ έκανα λάθος και οι άνθρωποι εννοούσαν την όαση Σίβα στην Αίγυπτο. Και τι το κακό έχει μία έρημος, έστω και ιερή κατά την αρχαιότητα; Το κακό έγκειται στο γεγονός ότι την επισκέφτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Θα μου πείτε, αν πήγαινε στο Κορκοβάντο στη Βραζιλία, για να δει τον περίφημο Εσταυρωμένο, θα τον κατηγορούσαν; Βεβαίως. Γιατί, σου λέει, καλά να συναντήσεις τον Λούλα -άκου όνομα-, τον ομόλογό σου, αλλά στις φαβέλες και στο Κορκοβάντο τι δουλειά έχεις, και μάλιστα με λεφτά του ελληνικού λαού; Από την άλλη πλευρά, αυτός που κόπτεται για τα λεφτά του ελληνικού λαού και για τα καύσιμα που καίει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και βάζει την κηροζίνη ο κοσμάκης, γιατί να μη βάλει αυτός λεφτά από την τσέπη του, σαν γαλαντόμος που είναι, και να κάνει στον Κυριάκο ένα δωράκι; Εδώ κάνει δωράκια σε κόμματα…

Μάλλον ο φαντάρος που εξανέστη με την επίσκεψη στην όαση Σίβα είχε τους λόγους του. Έχοντας ως πρότυπο τον Λουί τον 14ο, τον επονομαζόμενο και Βασιλιά Ήλιο, ενδεχομένως να θεώρησε ότι πάει να του κλέψει αίγλη αυτός του οποίου εποφθαλμιά τη θέση. Πώς; Προσκυνώντας εκεί τον Άμμωνα Ρα, τον θεό Ήλιο, όπου το μαντείο του, και μπορεί να υπέθεσε ότι θα επέστρεφε ως άλλος Λουί ή Ρα, και άντε μετά να του πάρεις εκλογές. Και δεν σκέφτηκε ότι μαντείο είναι εκεί, και ο άνθρωπος μπορεί να ρώτησε τον θεό πόσα λεφτά βγάζουν τα αστακοκάραβα, μη τυχόν και το δικό του κόμμα μπατιρίσει κάποια στιγμή και χρειαστεί ενεσούλες δολαρίων. Δεδομένου ότι Σίβα και Σίβα μπερδεύουν κόσμο, η καλύτερη πρόταση για ξελαμπικάρισμα είναι το Chivas. Φτιάχνει το στομάχι, τη διάθεση, κάνει καλό στην καρδιά, γιατί εκλογές έρχονται, και ορισμένοι μπορεί να έχουν ταχυπαλμίες.