Υπάρχει ένας πολιτικός αρχηγός που είναι φανατικός οπαδός του Σαίξπηρ. Και μάλιστα ενός ιδιαίτερου έργου του. Το έργο είναι το γνωστό «Όνειρο θερινής νυκτός». Και όχι μόνο του αρέσει, αλλά με τη νέα προφανώς τεχνολογία, που κάνει τα πάντα σήμερα, έχει επιτύχει μία διαδραστικότητα κι έτσι είναι σαν να συμμετέχει στο έργο. Και να επηρεάζεται αναλόγως.

Να για παράδειγμα. Το ξωτικό ο Όμπερον είπε στον βοηθό του, τον Πουκ, να ρίξει λίγο χυμό στον αρχηγό για να ερωτευτεί. Να ερωτευτεί την εξουσία. Το μαγικό έπιασε και αυτός ξυπνώντας είπε ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα του θα είναι πρώτο! Αρχικά όλα τα άλλα κόμματα ταράχτηκαν - ειδικά το πρώτο, που το βλέπουν οι άλλοι με το κανοκιάλι. Έχει γούστο, σου λέει, να συμβεί καμιά στραβή. Στη συνέχεια το φιλοσόφησαν και είπαν: Μπα δεν ισχύουν εδώ τα χριστιανικά ρητά του τύπου «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι». Έσχατος θα παραμένει. Το θέμα δεν είναι αν ησύχασαν οι υπόλοιποι χρησιμοποιώντας την πολιτική λογική. Το θέμα είναι τι ζημιά έχει κάνει ο Σαίξπηρ στον εν λόγω αρχηγό, γιατί δεν χρειάζεται και πολύ να πιστεύεις σε κάτι, να μη σου βγει και στη συνέχεια να λαλήσεις.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Προσγειώθηκε, όχι στην πραγματικότητα, αλλά στα καθ’ ημάς δι’ αλεξιπτώτου. Το οποίο, ευτυχώς, κατά την πτώση άνοιξε. Για την ακρίβεια, του το άνοιξε άλλος. Δηλαδή άλλος τράβηξε το σχοινάκι που ανοίγει το αλεξίπτωτο, αν και κάποιες φήμες λένε ότι τώρα μονολογεί αυτός ο άλλος: Τι το ήθελα και το τράβηξα το σχοινάκι; Εν πάση περιπτώσει ο άνθρωπος όχι μόνο προσγειώθηκε ομαλά αλλά ομαλά έγινε αρχηγός, αν και ανώμαλα ήταν τελικά όσα συνέβησαν στο κόμμα του. Το οποίο παραδόξως ανθίσταται στην εξαφάνιση με το εξής παράδοξο. Αυτοί που άφησαν το κόμμα έχουν εξαϋλωθεί, ενώ ο αρχηγός και το κόμμα του εξακολουθούν να υπάρχουν, χάρις στη νέα πρακτική που εισήγαγε ο αρχηγός στην πολιτική. Το κόμμα κυριαρχεί στα πρωινάδικα και δεδομένου ότι αυτές οι εκπομπές lifestyle έχουν κοινό είναι λογικό να έχει και οπαδούς. Λέγεται μάλιστα ότι ο αρχηγός θα μεταφέρει τα γραφεία του κόμματος σε τηλεοπτικό στούντιο για εκπομπές πολιτικών πρωινάδικων, τα οποία θεωρούνται και πιο εύπεπτα και κατά συνέπεια θα μπορεί να εξοικειωθεί περισσότερος κόσμος με τις θέσεις του κόμματος.

Σε τελευταία ανάλυση αν το κόμμα δεν πείσει με τέτοιες ιδέες, υπάρχει και η λύση του… Όμπερον, του Πουκ και του μαγικού χυμού, που μπορούν να κάνουν περισσότερους να ερωτευτούν τον αρχηγό. Διότι χωρίς τον Όμπερον δεν βλέπω να έρχεται πρώτος. Οπότε θα αποβεί άχρηστος και ο Σαίξπηρ.