Αυτή η χώρα, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες και φυσικά όλα τα τελευταία µνηµονιακά χρόνια, µπορεί να χαρακτηριστεί ως ο παράδεισος των σκανδάλων, της διασπάθισης και λεηλασίας του δηµόσιου χρήµατος και ως ξέφραγο αµπέλι της διαπλοκής και των παρανοµιών ανώτατων κρατικών λειτουργών, µε τη ∆ικαιοσύνη, δυστυχώς, σε ρόλο τροχονόµου, κάλυψης και συγκάλυψης στο µέγα φαγοπότι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όχι µόνο δεν ανέκοψε αυτά τα κύµατα σκανδάλων και διαφθοράς, αλλά και χρεώνεται µε το µεγαλύτερο, ίσως, σκάνδαλο στα χρονικά της χώρας, που είναι το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, µε το οποίο το ∆ηµόσιο απώλεσε σε µία νύκτα 40 δισ. ευρώ!

Και ενώ η δυσοσµία πνίγει τη δηµόσια ζωή, αίφνης, κεραυνόπληκτοι, ακούσαµε µια καθαρίστρια 53 χρόνων να δικάζεται, έπειτα από δεκαετίες ευσυνείδητης εργασίας, άκουσον-άκουσον, µε 10 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, γιατί άλλαξε το χαρτί του ∆ηµοτικού από αποφοίτηση Ε’ σε ΣΤ’ ∆ηµοτικού.

Τέτοια βαρβαρότητα, κυνισµός, τυπολατρία, υποκρισία και ασυνειδησία δύσκολα θα µπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε ότι θα µπορούσε να εκπεµφθεί µέσα από τα σπλάχνα ακόµα και µιας τόσο ένοχης και συνένοχης ∆ικαιοσύνης, αλλά και µιας µουχλιασµένης και παράνοµης, στυγερής νοµοθεσίας, που διατηρούν αλώβητη οι κυβερνήσεις, για να δικάζουν σύγχρονους «Αη-Γιάννηδες» και να απαλλάσσουν µε τον γνωστό νόµο περί ευθύνης υπουργών όλα τα ανδρείκελα του συστήµατος, που χώνουν βαθιά το χέρι στον δηµόσιο κορβανά.

Αφήστε αµέσως, κύριοι της ∆ικαιοσύνης και της κυβέρνησης, ελεύθερη την καθαρίστρια να βγάλει το ψωµί το δικό της και της οικογένειάς της. Αφήστε την ελεύθερη να καθαρίζει µε το απολυτήριο της Ε’ ∆ηµοτικού και ελέγξτε όλους εκείνους τους µεγαλόσχηµους καθηγητάδες των νευραλγικών θέσεων, µε τα πολλά πτυχία και διδακτορικά, οι οποίοι έχουν καταστρέψει µε τις συνταγές τους τη χώρα και συχνά είναι χωµένοι µέχρι τον λαιµό στον βούρκο και τη δυσοσµία.    

*Γραµµατέα του Πολιτικού Συµβουλίου της Λαϊκής Ενότητας