Σέβονται τους καλεσμένους

Τον Νίκο Μαστοράκη τον γνώρισα τον Νοέμβριο του 1990, λίγο πριν εκπέμψει ο ΑΝΤ1 για πρώτη φορά. Θυμάμαι ότι, για να βγει το κανάλι στον «αέρα» σε έναν μήνα, είχε κλειστεί σε μια σουίτα στο ξενοδοχείο «Ιntercontinental» και χρησιμοποιούσε δύο μονταζιέρες, ενώ είχε βοηθό του την Πόπη Χατζηδημητρίου. Σε κάθε παραγωγή που ετοίμαζε ο Νίκος φρόντιζε όλοι οι συνεργάτες του, τεχνικοί, δημοσιογράφοι και καλεσμένοι, να έχουν τα πάντα-όλα που θα τους έκαναν να αισθανθούν καλά. Στα καλέσματα που έκανε ανήμερα τη γιορτή του ήταν πάντα ένας από τους πιο ευγενείς και φιλόξενους οικοδεσπότες. Την εβδομάδα που πέρασε ο φίλος Γρηγόρης Μελάς με κάλεσε για ένα «Αργά» με τον Θοδωρή Αθερίδη. Από τη στιγμή που μπήκα στις εγκαταστάσεις του Αction 24 κατάλαβα ότι ο Μαστοράκης συνεχίζει να είναι όπως τον θυμόμουνα, ακόμη και κατά την εποχή της κρίσης. Οι άνθρωποι της παραγωγής είναι κάτι περισσότερο από ευγενικοί. Μια εξαιρετική κυρία με οδήγησε στο μακιγιάζ, όπου υπήρχε μια μεγάλη πιατέλα με τυλιχτές αλμυρές λιχουδιές από ψάρι και κρέας. Με ρώτησαν τι ήθελα να πιω και να φάω. Ζήτησα καφέ και εξέφρασα την ευχάριστη έκπληξή μου για το... φαγητό. «Αλίμονο» μου είπαν, «σας καλούμε μεσημέρι, είναι ώρα για φαγητό»... Ετοιμάστηκα και με οδήγησαν στο πλατό. Εκτός από το ότι ανάμεσα στους τεχνικούς είδα παλιούς φίλους, μου έκανε εντύπωση η αφοπλιστική απλότητα του Θοδωρή Αθερίδη. Ηρθε ο Νίκος, είπαμε τα δικά μας. Είναι τόσο περήφανος παππούς και πατέρας… Κάθισα στον καναπέ του «Αργά», διάλεξα μπαλάκι και ξεβάφτηκα on camera! Δεν ένιωσα στιγμή ότι υπήρξε η παραμικρή πρόθεση να γίνουν αδιάκριτοι. Πιστεύω ότι σήμερα, που τα πάντα-όλα έχουν ευτελιστεί, είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι υπάρχουν παραγωγές που σέβονται πάνω από όλα την υπογραφή τους και τους καλεσμένους τους.


Η κρίση της Ζέτας


Η Ζέτα Μακρυπούλια (ηθοποιός, κούκλα, παρουσιάστρια, επιτυχημένη και ερωτευμένη) δήλωσε στο περιοδικό «Shape»: «Μια ψιλοκρίση ηλικίας μετά τα 30 την πέρασα, αλλά, επειδή παράλληλα έκανα ψυχανάλυση, ήμουν συνειδητοποιημένη και δεν το άφησα να με ρίξει. Απλώς νιώθεις ότι περνάει ο χρόνος και δεν έχεις προλάβει να κάνεις κάποια πράγματα. Από την άλλη, όμως, έχω κάνει και πράγματα που άλλα κορίτσια στην ηλικία μου ούτε καν ονειρεύονται. Και μόνο για αυτό είμαι ευγνώμων». Ζέτα, δεν θέλω να σας αγχώσω, αλλά, αν κάνατε ψυχανάλυση για να καβατζάρετε τα 30, στην κλιμακτήριο σας βλέπω να συγκατοικείτε με τον Γιάλομ.

«Αλώνουν» το Κολωνάκι

Ελπίζοντας ότι η εφημερίδα μας θα είχε εξαντληθεί νωρίς (όπως συνηθίζει τις τελευταίες εβδομάδες), έτσι ώστε να μη με διαβάσει η θεία Ασημούλα, πήγαμε στο Κολωνάκι και στην οδό Αλωπεκής είδαμε γραμμένη με κόκκινη μπογιά τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ»! Δεν θέλω να σας σοκάρω, αλλά έρχεται μεγαλύτερη πανωλεθρία. Να δω τον Λαφαζάνη στη «Βιβλιοθήκη» και τον Βούτση στο «Salon de Bricolage». Και τώρα, αναγνωστάρια μου, μια ενδυματολογική πρόταση προς τον Γιάνη Βαρουφάκη. Υπουργέ μου, δεν είναι δικό μου, το βρήκα στο Facebook. Διαδικτυακός μου φίλος έγραψε ότι θα είχε πλάκα να εμφανιστείτε δίπλα στον Σόιμπλε φορώντας γραβάτα, πουκάμισο φυσικά, παντελόνι και πέδιλο μαύρο με άσπρη κάλτσα! Καταλαβαίνω ότι ο ναρκισσισμός σας δεν το επιτρέπει, αλλά το βρήκα γουστόζικο. Γιατί αναφέρομαι στον «ναρκισσισμό» ε; Γιατί α) δεν με χαλάει που τον διαθέτετε και β) αν καταφέρετε το 30% από όσα περιμένουμε, και με ημίψηλο να σας δω, θα φωνάξω Γιάνηηηηη!

Εντυπωσιάζει η Σταματίνα


Είναι Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και το «Happy Day» στον Alpha περνάει στην καθιερωμένη σύνδεσή του με τον Δήμο Βερύκιο και τον Πέτρο Κουσουλό. Η συζήτηση έχει να κάνει με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, τις επαφές του Ελληνα πρωθυπουργού και του Γιάνη Βαρουφάκη στο εξωτερικό και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη οι δηλώσεις που έγιναν από ελληνικής πλευράς. Η Σταματίνα με εντυπωσιάζει με τις εξαιρετικά εύστοχες ερωτήσεις και τις θέσεις της, που «κοντράρουν» εν μέρει με εκείνες του Βερύκιου. Αλλά και το πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε Δήμο, Δημήτρη, Πέτρο, Σταματίνα έχει πολύ ενδιαφέρον. Ελα, όμως, που ο σκηνοθέτης «παίζει» πλάνα όλο το παρεάκι της Σταματίνας. Εμφανίζεται, λοιπόν, στο «παράθυρο», σιωπηλός ευτυχώς, αλλά με έναν τεράστιο φιόγκο κλόουν στο στήθος ο Κώστας Φραγκολιάς, την ίδια χρονική στιγμή που η κουβέντα αφορούσε τις δηλώσεις Σόιμπλε! Παρακαλώ, στα best-οff που θα κάνετε, το συγκεκριμένο απόσπασμα μπορεί να παίζει «λούπα»;