Η επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στον Συνήγορο του Πολίτη συνοδεύτηκε από τα γνωστά ΣΥΡΙΖΑϊκά φληναφήματα περί Κράτους Δικαίου και Ανεξάρτητων Αρχών. Κάποιος έπρεπε να του υπενθυμίσει βέβαια ότι το δικό του κόμμα είχε καταργήσει επαναστατικώ δικαίω και με μια τροπολογία, τον Οκτώβριο του 2015, και τις πέντε Ανεξάρτητες Αρχές (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ΑΣΕΠ, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και Συνήγορος του Πολίτη), προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του ΕΣΡ και να μετατραπεί σε καναλάρχη ο κ. Παππάς.

Η κατάργηση των Ανεξάρτητων Αρχών συνέβη με μια απλή φράση: «Αποχωρούν αυτοδικαίως από τη θέση τους τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών, των οποίων έχει λήξει η αρχική θητεία τους». Με τη διαφορά ότι το Σύνταγμα, το οποίο τάχα υπερασπίζονται, με το Άρθρο 101Α, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Διότι το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι η θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών δεν μπορεί να συντμηθεί, ούτε νομοθετικά, μπορεί μόνο να παραταθεί - διαφορετικά θίγεται η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία τους. Επιπλέον, φαίνεται ότι τότε δεν υπήρχε χώρος γι’ αυτό που προτείνει σήμερα ο κ. Κασσελάκης, δηλαδή τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών να εκλέγονται από σταθερή κοινοβουλευτική σύνθεση - αν και δεν καταλάβαμε τι σημαίνει αυτό.

Αλλά ο κ. Κασσελάκης δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά. Μίλησε και για το ναυάγιο της Πύλου, επαναλαμβάνοντας την απαράδεκτη αντίφαση που είχε τότε διατυπώσει ο κ. Τσίπρας. Λέγοντας πως τα ίδια είχε πει και ο ίδιος ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ότι δηλαδή τα στελέχη του Λιμενικού είναι «πραγματικά ήρωες, αλλά ακολουθούν οδηγίες, εντολές. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου πολιτική ευθύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα». Προσθέτοντας πως «απ’ όλον τον κόσμο της ναυτιλίας ακούς ότι η διαχείριση αυτού του περιστατικού δεν ήταν διαχείριση διάσωσης»! Με λίγα λόγια, μας λέει ο κ. Κασσελάκης ότι είναι δυνατόν οι ήρωες να υπακούν σε παράνομες πολιτικές εντολές! Οπότε, τι σόι ήρωες είναι;

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 27/11