Σε περιδίνηση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μας κατά του κοροναϊού «Ελευθερία».

Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος επανέρχεται ατυχώς για δεύτερη φορά στο θέμα του επιπέδου του εμβολιασμού, το οποίο επέτυχε η Ελλάδα και επιμένει ότι εκείνος δεν εννοούσε ότι στο 63% βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, αλλά ότι στο 63% επί του γενικού πληθυσμού βρισκόταν όταν είχαμε την πιο μεγάλη έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα.

Τι ξεχνάει ο Όθωνας Ηλιόπουλος; Πολύ απλά, ο καθηγητής του Harvard των ΗΠΑ «ξεχνά» να μας δώσει το αντίστοιχο ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού μεταξύ όλων των χωρών – μελών της Ε.Ε., κατά το ίδιο χρονικό διάστημα… Αυτό «ξεχνά» ο κ. καθηγητής και δεν θυμάται ότι η Ελλάδα, από την αρχή έως το τέλος του εμβολιαστικού προγράμματος, δηλαδή μέχρι σήμερα, ακολουθεί οριακά και πολλές φορές προηγείται κατά τι του μέσου όρου του εμβολιασμού μεταξύ όλων των χωρών – μελών της Ε.Ε. Περίπου, λοιπόν, στο 63% βρισκόταν η Ε.Ε. όταν και η Ελλάδα σημείωνε το αυτό ποσοστό εμβολιασμού επί του γενικού πληθυσμού της.

Για την Ιστορία, ιδού τι ισχυρίζεται για δεύτερη φορά ο Όθωνας Ηλιόπουλος:

«Ας μιλήσουμε για το ποσοστό εμβολιασμού που βρήκε να σχολιάσει το υπουργείο. Το ποσοστό 73% στον συνολικό πληθυσμό αντιστοιχεί στο… σήμερα που έχει… λήξει η επιδημία. Δηλαδή πολύ αργά. Τις μέρες του δεύτερου και τρίτου κύματος το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στην Δ. Αττική ήταν καθηλωμένο στο 63% παρά τις απειλές της ΝΔ για πρόστιμα. Αυτή η περιοχή και άλλες περιοχές χαμηλού εμβολιασμού δημοσιευμένες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ λειτούργησαν σαν Θερμοκήπια διάδοσης. Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την ΝΔ να πηγαίνει πόρτα με πόρτα για εμβολιασμό και να χρησιμοποιεί την αστυνομία για τα εμβόλια και κινητά συνεργεία για τεστ κορονοϊού όπως γινόταν σε πολλά κράτη με ποιο επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας», συνεχίζει, προσθέτοντας: «Για να είναι ένας εμβολιασμός αποτελεσματικός πρέπει να είναι ομοιογενής και διάχυτος στον πληθυσμό. Ο εμβολιασμός δεν είναι μέσος όρος, είναι επιχειρησιακή παρέμβαση. Στην 12η θέση εμβολιασμού των χωρών της Ευρώπης ανήκει η Ελλάδα σήμερα, μας λέει ο κύριος Πλεύρης (αλήθεια γιατί περηφανεύεται για αυτή την κατάταξη) και ξεχνάει να μας πει για την 1η θέση στην ευρωπαϊκή λίστα θανάτων».