Όμως, πλέον, περισσότερο από ποτέ τα επιτεύγματα τους, οι δεξιότητες και απόψεις τους αναγνωρίζονται και εκτιμούνται σε διεθνές επίπεδο.

Υπάρχουν γυναίκες που είναι πρότυπο και έμπνευση για εμένα και είναι πολλές.

Από την ψυχαγωγία και τις επιχειρήσεις, έως τις τέχνες στον πολιτισμό και την επιστήμη, οι γυναίκες κατακτούν διακρίσεις για το έργο τους, το σθένος τους και την προσήλωση στο στόχο τους.

Σύμβολο γυναικείας ψυχικής δύναμης οι γιαγιάδες της Λέσβου που πρόσφατα φρόντισαν το μικρό προσφυγόπουλο και έδωσαν παγκοσμίως μαθήματα αλληλεγγύης και αγάπης.

Η ισότητα των φύλων, η ισότητα των αμοιβών και η ίση εκπροσώπηση δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί.

Το γυναικείο φύλο δεν θεωρείται πλέον αδύναμο, αλλά σίγουρα είναι αμφισβητούμενο.

Μία γυναίκα με φωνή είναι εξ’ορισμού μία δυνατή γυναίκα, αλλά για να ακουστεί είναι πράγματι σημαντικά δύσκολο.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ελληνική Βουλή αποτελείται από 237 άντρες και 63 γυναίκες παρά το γεγονός ότι ήδη από το 1956 μάς αναγνωρίστηκε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Είναι βέβαιο πως δεν ακολουθούμε τον κόσμο, αλλά τον δημιουργούμε και αξίζει έστω να μας δίνεται η ευκαιρία.

Η γυναικεία καθημερινότητα « Μία γυναίκα του ανέμου» όπως θα έλεγε και ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος είναι ένας αγώνας δύσκολος που στο τέλος της ημέρας αναδεικνύει εμφανείς ή αφανείς ηρωίδες.

Ας παλέψουμε για μικρές και μεγάλες νίκες, γιατί το πολυπόθητο και πολυθαύμαστο άγαλμα είναι γυναίκα και μάλιστα Ελληνίδα.

*** Η Χριστίνα Κυρίτση είναι Οικονομολόγος, υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος 7ης Κοινότητας Δ. Αθηναίων με το Κώστα Μπακογιάννη.