Ένα από τα θέματα ταμπού της εγχώριας αριστεράς είναι και αυτό της ασφάλειας. Μόλις κάποιος ψέλλιζε τη λέξη «ασφάλεια», αυτομάτως οι απανταχού ΣΥΡΙΖΑίοι του κολλούσαν τη ρετσινιά του ακροδεξιού, άρχιζαν τις θεωρίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπάτηση των ελευθεριών.

Στην πορεία προς τις κάλπες του Ιανουαρίου του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε προς την εξουσία, διαβάζαμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων ότι ο πρωθυπουργός είχε δυσκολία στο να βρει υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ήταν, προφανώς, αδιανόητο, ίσως και προσβλητικό, για έναν… αριστερό να κάτσει στην καρέκλα του συγκεκριμένου υπουργείου. Με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να επιλέξει ένα πρόσωπο εκτός κομματικών τειχών, τον καθηγητή Γιάννη Πανούση.

Δεν πέρασαν και πολλές μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, για να αντιληφθεί ο κ. Πανούσης τι εστί ΣΥΡΙΖΑ. Με κάθε ευκαιρία, του την «έπεφταν» οι νεολαίοι του κόμματος, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, οι «δικαιωματιστές» βουλευτές κλπ, επειδή προσπαθούσε να κάνει τα αυτονόητα: Να προστατέψει τους πολίτες. Προφανώς για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι βασική προϋπόθεση να αφήσουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Έλα, όμως, που αυτό δεν είναι συμβατό με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό και ο Γιάννης Πανούσης με άρθρο του στα ΝΕΑ(15-3-2015) και μάλιστα με την ιδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έθετε το ρητορικό ερώτημα «Πώς νοούν οι “καθαρόαιμοι” Αριστεροί την αστυνομία; Να καίγονται αστυνομικοί από κουκουλοφόρους;». Τέσσαρα χρόνια μετά, το ερώτημα του κ. Πανούση παραμένει αρκούντως επίκαιρο.

Με αφορμή τη συζήτηση για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, ήρθαν στην επιφάνεια οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από ζητήματα. Αποκορύφωμα οι δηλώσεις του βουλευτή Κυρίτση,  για τις μολότοφ και ότι δεν έχει δει κανέναν να χάνει τη ζωή του από τις μολότοφ. Η κοντή μνήμη, βεβαίως, βλάπτει και βλάπτει πολύ περισσότερο έναν πολιτικό που ξεχνά τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Νώντας, η Ζωή και η Παρασκευή. Τα «παιδιά της Μαρφίν», όπως συνηθίζουμε να τα λέμε.

Ξεχνάει, επίσης, ο κ. Κυρίτσης και οι ιδεολογικοί συνοδοιπόροι του, πως μια ολόκληρη πτέρυγα στο 401 είναι γεμάτη από αστυνομικούς. Αστυνομικούς που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τις μολότοφ. Ας ενημερωθούν, λοιπόν, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ασφάλεια είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ τα αυτονόητα;