Ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά έργα του Φράνκο Τζεφιρέλι, που πέθανε σε ηλικία 96 ετών, ήταν αδιαμφισβήτητα ο «Ιησούς από την Ναζαρέτ».

Η σειρά που άφησε εποχή και που προβάλλεται κάθε χρόνο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Μετά από συνεργασία μίας ιταλικής και μίας βρετανικής παραγωγής με σκηνοθέτη φυσικά τον Φράνκο Τζεφιρέλι, η σειρά διάρκειας 371 λεπτών προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977 στην Ιταλία.

Δεν είναι λίγες οι ιστορίες από τα παρασκήνια της σειράς, ειδικά προς το τέλος αυτής, όταν δηλαδή ο Ιησούς από την Ναζαρέτ σταυρωνόταν.

Λόγω του μακροσκελούς μονολόγου του πάνω στο ξύλο, όπου για πολλούς αποτελούσε την πιο σημαντική στιγμή της σειράς, ο Ρόμπερτ Πάουελ έπρεπε να περνά πολλές ώρες στην συγκεκριμένη θέση μέχρι να επιτευχθεί το άρτιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο οι αδυναμίες του στο ποτό και το τσιγάρο είχαν ως αποτέλεσμα ο ηθοποιός να ζητήσει βοήθεια από τον Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ο σκηνοθέτης του έδινε ο ίδιος το τσιγάρο στο στόμα, όπως και κονιάκ από το ποτήρι, όσο εκείνος παρέμενε πάνω στο σταυρό προκειμένου να αντέξει τα γυρίσματα και το κρύο.

Η φωτογραφία αυτή έχει σχολιαστεί πολλάκις φορές, με αποτέλεσμα ο Ρόμπερτ Πάουελ να σχολιάσει αργότερα σε συνέντευξή του την συγκεκριμένη σκηνή.