Tην Κυριακή 9 Ιουνίου, τα πολιτικά όργανα των ΑΝ.ΕΛ. µε εισήγηση του επικεφαλής Πάνου Καµµένου αποφάσισαν να µη συµµετάσχουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Καταλυτικός παράγων για την επιλογή αυτή ήταν το απολύτως αρνητικό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόµµα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Από τη ∆ευτέρα λοιπόν ο «απόστρατος» πολιτικός κ. Καµµένος µπορεί να απολαύσει τις χαρές και τις θαλάσσιες διαδροµές που µπορεί να του χαρίσει το υπερπολυτελές σκάφος που απέκτησε και την ύπαρξη του οποίου αποκαλύπτουν σήµερα τα «Π».

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Πάνος Καµµένος, ακόµα και την εποχή που ήταν εν ενεργεία υπουργός Αµυνας και βασικός συνεταίρος του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση συνασπισµού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕ.Λ., προκαλούσε το κοινό αίσθηµα του ελληνικού λαού µε τις χλιδάτες περιηγήσεις του στα κοσµοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης (θερινά και χειµερινά), τη διαµονή του σε πανάκριβα ξενοδοχεία, καθώς και τα ακριβά ψώνια και τις επισκέψεις του στα πιο διάσηµα καζίνο, από αυτά του Μόντε Κάρλο µέχρι το περίφηµο «Park Tower».

Ακόµα και όταν στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλη την ελληνική επικράτεια ο κόσµος έβγαινε στους δρόµους για να αποτρέψει τη Συµφωνία των Πρεσπών, την οποία µε τη στάση του και αυτός συνυπέγραψε, δεν έχανε το κέφι του, ούτε ανέστειλε τη ροπή του για γλέντια και dolce vita σε διεθνείς προορισµούς. Σήµερα πλέον και όπως αποκαλύπτουν κατ’ αποκλειστικότητα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο τέως ΥΠΕΘΑ απέκτησε νέο υπερπολυτελές σκάφος, µήκους 20,60 µ. και πλάτους 5,60 µ., µοντέλο της θρυλικής φίρµας Ferretti (µοντέλο 68), το οποίο πωλείται προς 600.000 ευρώ. Ο πλήρης τύπος του είναι ο εξής: Ferretti 68, µε τη... συµβολική ονοµασία «Lay Back» (ελληνιστί «ξαπλώνω» και σε ελεύθερη µετάφραση «αράξαµε»).

Το απέκτησε, βέβαια, µεταχειρισµένο, σύµφωνα µε πληροφορίες, αλλά, ακόµα και αν το βρήκε σε τιµή εξαιρετικής ευκαιρίας, είναι ιδιαίτερα σηµαντικής αξίας.

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο φωτογραφικός φακός το απαθανάτισε αραγµένο στη µαρίνα του Αγίου Κοσµά, ενώ το πλήρωµα (ως επί το πλείστον Φιλιππινέζοι) έδειχνε να βρίσκεται σε οργασµό εργασιών και όλα προϊδέαζαν ότι ο «καπετάν-Πάνος» (έχει και δίπλωµα πλοηγού) ετοιµάζεται για... µεγάλα ταξίδια, που µπορούν να φτάσουν όχι µόνο µέχρι την Ικαρία, αλλά µέχρι τη δυτική άκρη της Μεσογείου, όπου βρίσκονται πολύ αγαπηµένοι του προορισµοί στη νότια πλευρά της Γαλλίας.


kammenos_skafos_1_2


Ως πολιτικό πρόσωπο, ως µέχρι πρότινος αρχηγός κοινοβουλευτικού κόµµατος, ως βασικός συνεταίρος επί σχεδόν τέσσερα χρόνια της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και, κυρίως, ως τέως (και µακροβιότατος) επικεφαλής του ευαίσθητου και κρίσιµου υπουργείου Εθνικής Αµυνας, ο κ. Καµµένος οφείλει να εξηγήσει δηµόσια από πού προκύπτουν τα ποσά για την απόκτηση της θαλαµηγού του.
Γιατί από το τελευταίο «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει στη Βουλή (οι δηλώσεις όλων των -µέχρι προχθές εν ενεργεία βουλευτών σταµατούν στο 2015) δεν προκύπτει µε κανέναν τρόπο η δυνατότητα µιας τέτοιας αγοράς.


kammenos_skafos_2


Το καταγράφουµε συνοπτικά: ∆ήλωσε εισοδήµατα 72.000 ευρώ και ακόµα 72.000 ευρώ από είσπραξη ενοικίων. ∆ήλωσε, επίσης, ότι έχει στην κατοχή του ένα φουσκωτό 8,3 µέτρων και ένα αυτοκίνητο 4.970 κ.εκ. (σε ακινησία «λόγω αδυναµίας πώλησής του»), καθώς και ότι είναι µέτοχος σε εµπορική εταιρεία Α.Ε., µε κεφάλαιο εισφοράς 163.900 ευρώ. Οπότε, πόθεν τα λεφτά;


kammenos_skafos_3


Η σταδιοδροµία του κ. Καµµένου, η οποία σηµαδεύτηκε από προκλήσεις κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, από χλιδή, πολιτική αλαζονεία και dolce vita, κλείνει άδοξα µεν σε ό,τι αφορά την πολιτική, χλιδάτα δε αναφορικά µε την προσωπική του ζωή, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καµµένος επέλεξε να πολιτευθεί µε δύο πρόσωπα.

Ως το δήθεν λαϊκό παιδί, µε ερείσµατα στον ελληνικό λαό, τον οποίο τελικά εξαπάτησε, και από την άλλη ως πολιτικός που απολαµβάνει εντυπωσιακές ανέσεις. Η αλήθεια είναι πάντως ότι πλέον θα έχει χρόνο να µιλήσει για αυτές του τις ιστορίες και για την τελευταία κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού λαού πάνω στο νέο του απόκτηµα.


skafos_kammenos_4


Oι business του υιού Καμμένου

O ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, µετά το 1993, όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Η πλήρης κατάρρευση των ΑΝ.ΕΛ. και η πολιτική απαξίωσή του µε ποσοστό της τάξης του 0,80% και λιγότερες από 50.000 ψήφους, που έλαβε στις ευρωεκλογές, τον οδήγησαν στην απόφαση να µη συµµετάσχει το κόµµα του καθόλου στις εθνικές εκλογές.

Αφού η κοινοβουλευτική του παρουσία έλαβε τέλος, πλέον, ο πρώην υπουργός Αµυνας του Αλέξη Τσίπρα αναζητά νέες ασχολίες για να γεµίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Την ίδια στιγµή, ο υιός του, Ηλίας, αναπτύσσει πρωτότυπες επαγγελµατικές δραστηριότητες, όπως αποκάλυψαν τις τελευταίες ηµέρες το protothema.gr και το iefi merida.gr. Αρχικά, ο γιος του Πάνου Καµµένου άνοιξε ένα café-bar στη Βουλιαγµένη µαζί µε φίλους του. Το συγκεκριµένο café-bar διαφηµίστηκε από τον ίδιο παραµονές των ευρωεκλογών, όταν ο πρώην υπουργός Άµυνας βρέθηκε µε χαβανέζικο πουκάµισο να φτιάχνει cocktails και να απολαµβάνει χαλαρές στιγµές µε στελέχη του κόµµατός του.

Μεταξύ των φίλων του Ηλία Καµµένου, οι οποίοι είναι συνέταιροι σε αυτό το νέο επαγγελµατικό εγχείρηµα, είναι και µέλος της οικογένειας Τουτζιαρίδη. Συµφερόντων της οικογένειας Τουτζιαρίδη είναι η εταιρεία Pot and Pan, η οποία όλα αυτά τα χρόνια της προσφυγικής κρίσης έχει αναλάβει µέσω του υπουργείου Εθνικής Aµυνας µεγάλο µέρος της σίτισης των προσφύγων σε πολλά hot spots.

Οι σχέσεις των οικογενειών Καµµένου – Τουτζιαρίδη χαρακτηρίζονται από παλιά άριστες, ενώ στενή φιλία συνδέει τον Πάνο Καµµένο και τον ιδιοκτήτη της Pot and Pan, Γιάννη Τουτζιαρίδη. Τα επαγγελµατικά σχέδια του υιού του Πάνου Καµµένου δεν περιορίζονται µόνο στον χώρο της εστίασης, αλλά επεκτείνονται και στον χώρο του εµπορίου.

Έτσι, ο Ηλίας Καµµένος εµφανίζεται µέτοχος µε άλλα δύο άτοµα στην εταιρείας Greekkannabis ΙΚΕ, η οποία ιδρύθηκε πριν από ελάχιστο χρονικό διάστηµα µετά την αλλαγή της σχετικής νοµοθεσίας στη χώρα µας.
Συγκεκριµένα, η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε στις 22 Νοεµβρίου 2018 και ανάµεσα στα άλλα έχει ως αντικείµενο την προώθηση προϊόντων φαρµακευτικής κάνναβης. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει στο καταστατικό της, έχει αντικείµενο την καλλιέργεια, παραγωγή, µεταποίηση, παρασκευή, αποθήκευση, µεταφορά, συσκευασία, διάθεση και εµπορία εντός και εκτός Ελλάδος λιναριού, κάνναβης, αρωµατικών φυτών, σπόρων, βοτάνων και κάθε είδους παραγώγου από τις ανωτέρω ουσίες.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019