Ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εξ απορρήτων συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στη διαδικτυακή προεκλογική καμπάνια της κόμματος.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εργάστηκε για πάνω από μία δεκαετία σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα.

Εκτός από επικεφαλής του web-team της Πειραιώς, ο Θοδωρής Λιβάνιος έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη και Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αθηναίων. Μάλιστα, το 2010 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ως στενός συνεργάτης του Γιάννη Ραγκούση, και ήταν από τους βασικούς συντελεστές στη σύνταξη και προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για το σχέδιο «Καλλικράτης» και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Λιβάνιος είχε οριστεί με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας νέος υπεύθυνος μηχανογράφησης του κόμματος. Ο έμπειρος επαγγελματίας είχε πάρει στα χέρια του ολόκληρο τον κατάλογο με τα 404.000 εγγεγραμμένα μέλη, όπως αυτός διαμορφώθηκε από τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου του 2015, και είχε ασχοληθεί με την πλήρη καταγραφή και ταξινόμησή τους σε ομάδες.

Συγκεκριμένα είχε στα χέρια του τη λίστα με τα 404.000 μέλη που ψήφισαν στον πρώτο γύρο και με βάση έναν αλγόριθμο που δημιούργησε και τη ροή αποτελεσμάτων, που έρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του, τη μεθοδικότητά του και το ήθος του χωρίς ποτέ να επιδιώξει τα φώτα της δημοσιότητας αν και πάντα στην πρώτη γραμμή. Όσοι τον ξέρουν καλά λένε πως ο 42χρονος προγραμματιστής είναι πολύ πειθαρχημένος επαγγελματικά, λειτουργώντας σε αυστηρά τεχνοκρατικό πλαίσιο, ενώ είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις από τη συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη συνεργασία βέβαια έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Ο κ. Λιβάνιος, προερχόμενος από τον χώρο του εκσυγχρονισμού, με αρκετά ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση της νέας τάσης στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Ως υφυπουργός Εσωτερικών θα έχει αρμοδιότητα τη Δημόσια Διοίκηση, τους ΟΤΑ και τη διαμόρφωση του εκλογικού νόμου που θα καταργήσει την απλή αναλογική και ταυτόχρονα θα μειώνει το μπόνους των 50 εδρών.