Οι δηλώσεις του για σηµαντικά ζητήµατα της επικαιρότητας συζητούνται ιδιαίτερα, όχι µόνο ανάµεσα στους συναδέλφους του πολιτικούς, αλλά και µεταξύ των πολιτών και µε µεγαλύτερη ένταση στα social media. Μπορεί κανείς να διαφωνεί µαζί του, ωστόσο όλοι συµφωνούν ότι η σκέψη του βουλευτή της Νέας ∆ηµοκρατίας στην Α’ Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι δοµηµένη, µε επιχειρήµατα, που αρκετές φορές φέρνει σε δύσκολη θέση τους κοινοβουλευτικούς αντιπάλους του. Τα «Π» τον συνάντησαν στο all day cafe «Have a nice day», όπου παραγγέλνει τον καφέ του λίγο πριν από τη ραδιοφωνική του εκποµπή στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1, και τον ρώτησαν για την κόντρα του µε την «Ελληνοφρένεια», τις καταλήψεις στα σχολεία, τον κορονοϊό, το Μεταναστευτικό, αλλά και για την προσωπική του ζωή. Ο ίδιος σχολίασε και τα τηλεοπτικά δρώµενα, και ειδικότερα τα ριάλιτι «Big brother» και «Bachelor», ενώ έδωσε συµβουλές στην Ιωάννα Μαλέσκου και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

θ9
 Έχετε µετανιώσει για κάποιες από τις ατάκες σας που προκάλεσαν αντιδράσεις ή ακόµα και σας έφεραν στα δικαστήρια; Π.χ., για την «Ελληνοφρένεια», µε την οποία είστε µαζί στους 90,1, ή αυτά που έχετε πει για τον Πολάκη;

Μα, τι λες, Σάσα µου; Ποιες ατάκες µου µε έφεραν στα δικαστήρια; Ποτέ κανένας δεν έχει βρει κάτι που έχω πει για να πιαστεί και να µε πάει στο δικαστήριο - και πίστεψέ µε, πολλοί θα το ’θελαν πολύ. Ψάχνουν, αλλά δεν βρίσκουν. ∆ιότι σφάζω αστικά, σφάζω µε το βαµβάκι, δεν επιτίθεµαι επί προσωπικού, αλλά ξεγυµνώνω υποκριτικές συµπεριφορές, όπως και τα ιδεοληπτικά κολλήµατα σκαλωµένων µυαλών και ιδεολογικών απατεώνων. Αντίθετα, λοιπόν, εγώ είµαι που βρίσκοµαι κατά σύστηµα υβριζόµενος και συκοφαντούµενος και, ναι, για τους λόγους αυτούς καταφεύγω στη ∆ικαιοσύνη. Ενα στα δύο δηµοσιεύµατα του αριστερού Τύπου για µένα είναι ψέµατα. Τι να κάνω; Τον «Ρουβίκωνα»; Να πάω να τους σπάσω το µαγαζί; Οχι. Εγώ πιστεύω στον νόµο. Έτσι, και οι Πολάκηδες και τα «Documento» και οι «Ρουβίκωνες» κι άλλοι πολλοί έχουν οδηγηθεί εκείνοι στο δικαστήριο από εµένα. ∆ιότι, ως πολίτη, αυτό είναι το όπλο µου σε µια ευνοµούµενη δηµοκρατία. Όσον αφορά, δε, την «Ελληνοφρένεια», µε την οποία έχω µια εκρηκτική, αλλά αξιοπρεπέστατη ραδιοφωνική συγκατοίκηση, δεν είχα στείλει παρά ένα εξώδικο. Τώρα, για πράγµατα που έχω εκφράσει σε νεαρότερη ηλικία µε µεγαλύτερο αυθορµητισµό από όσο σηκώνει το «σύστηµα» ή χωρίς να αναλογιστώ το πώς θα διαστρεβλωθούν, ναι, έχω ενίοτε δεύτερες σκέψεις. Και προσπαθώ να βελτιώνοµαι.


Επιµένετε στις απόψεις που έχετε εκφράσει για Μεταναστευτικό και Προσφυγικό, όπως να πάνε οι άνθρωποι αυτοί στα ξερονήσια;

Ειδικά στο Μεταναστευτικό, που δεν είναι και πολύ Προσφυγικό, όπως αποδείχθηκε πλέον περίτρανα, κι αν επιµένω! Χρόνια το φωνάζω. Κάποτε στη Ν.∆. οι περισσότεροι χρησιµοποιούσαν τον όρο «Προσφυγικό». Εγώ το έλεγα «Μεταναστευτικό» και κάποιοι µε κοιτούσαν µε µισό µάτι. Μέχρι που ήρθε µια Παρασκευή ο πρωθυπουργός στη Βουλή και είπε πως δεν είναι πια προσφυγικό το φαινόμενο, αλλά μεταναστευτικό. Σημείωσε, σε παρακαλώ, ότι στις 19 Σεπτεμβρίου του 2019 έκανα την πρώτη κοινοβουλευτική ερώτηση για τις ΜΚΟ. Το τότε αρμόδιο υπουργείο μού απάντησε λίγο-πολύ ότι δεν στοιχειοθετείται ζήτημα. Στις αρχές Ιουλίου αναφέρθηκα από βήματος Ολομελείας ονομαστικά σε ΜΚΟ που συνεργάζονταν με Τούρκους δουλεμπόρους κάνοντας και κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδος. Σήμερα μαθαίνουμε ότι αυτές οι ΜΚΟ παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, ενώ ανοίξαμε τον φάκελο του οικονομικού ελέγχου για όλες τις ΜΚΟ που ροκάνισαν 2,7 δισ.-«δωράκι» από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να προωθείται η διεθνιστική ατζέντα των νεομαρξιστών και των «φιλελέφτ» φίλων τους. Συνεπώς, όχι μόνο επιμένω, αγαπητή μου, αλλά δικαιώνομαι κιόλας. Και, πράγματι, όταν πριν από πολλούς μήνες έπεσε στο τραπέζι -από την κυβέρνηση- να αξιοποιηθεί προς φιλοξενία λαθρομεταναστών η νήσος Λέβιθα, εκφράστηκα θετικά. Διότι, ειδικά καθώς τότε δεν είχαμε σταματήσει τις ροές, επειδή δεν μας είχε δώσει το «πάτημα» ο Ερντογάν, δεν έβλεπα ποια άλλη λύση υπήρχε πλην των απομακρυσμένων και αραιοκατοικημένων νησιών.

Τα παιδιά έχουν όντως λόγους να είναι «στα κάγκελα», αλλά όχι στα κάγκελα των σχολείων. Δεν υπερασπίζεσαι την Παιδεία διαλύοντας την Εκπαίδευση


Θα αισθανθείτε άνετα όταν κληθείτε να πείτε «ναι» σε όλα σχετικά με τις συμφωνίες για τη Βόρεια Μακεδονία;

Οχι, είναι η αλήθεια. Από την άλλη, όμως, θα αισθανόμουν ακόμα πιο άσχημα αν έδινα «πάτημα» στον Ερντογάν να πει πως και η Ελλάδα αθετεί τις συμφωνίες της. Ο άτιμος ο Αλέξης το σκέφτηκε αλφάδι. Τα έψησε με τη Μέρκελ, το ζύμωσε, το μαγείρεψε και την κρίσιμη ώρα το πέρασε με τις ψήφους ενός μέρους του φιλελεύθερου Κέντρου, λήγοντας και την ανίερη συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Ηξερε καλά ότι, με τον Ερντογάν απέναντι, ο Μητσοτάκης και η Ελλάδα δεν θα έχουν κανένα περιθώριο υπαναχώρησης από διεθνή Συνθήκη. Είναι τεράστιος δολοπλόκος, τον παραδέχομαι σε αυτό. Αλλά δεν θα βάλω τη χώρα σε μπελάδες για το γινάτι του. Η ιστορία της Μακεδονίας δεν τελειώνει αναγκαστικά στις Πρέσπες. Πιστεύω πως η γενιά μου θα ζήσει περαιτέρω ανακατατάξεις στα Βαλκάνια. Ας μην προτρέχουμε.

Οι καταλήψεις στα σχολεία είναι υποκινούμενες;

Εντελώς. Από τους καταληψίες προηγούμενων εποχών, που διά της κατάληψης κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της χώρας και, αφού επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη και στην Ευρώπη, έφαγαν τα μούτρα τους και το βιος μας. Η ελληνική Αριστερά, οι θιασώτες του κινήματος των καταλήψεων ζουν, απλά, σε άλλες εποχές, αλλά επιχειρούν συνειδητά ένα πολιτικό σαμποτάζ της κυβέρνησης εν μέσω κορονοϊού και ελληνοτουρκικής έντασης. Πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι σε ένα φαινόμενο τραμπουκισμού και ανομίας. Προφανώς τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να είναι «στα κάγκελα» και έχουν όντως λόγους να είναι «στα κάγκελα», αλλά όχι στα κάγκελα των σχολείων. Δεν υπερασπίζεσαι την Παιδεία διαλύοντας την Εκπαίδευση.

Τι έχει πάει λάθος με τον κορονοϊό;

Στην Ελλάδα, λίγα πράγματα. Να είμαστε δίκαιοι. Και στην πρώτη και στη δεύτερη φάση αντιδράσαμε και αντιδρούμε θετικά. Η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μπήκαμε σε μια απρόβλεπτη κατάσταση, σε μια υγειονομική κρίση, καταλήξαμε ο πλανήτης να μας βγάζει το καπέλο και να έχουμε τελικά μικρότερη ύφεση από τους ισχυρούς μας φίλους. Προχωράμε συγκεντρωμένα. Δεν παίζουμε ανθρώπους στα ζάρια, δεν αφήνουμε κανέναν απροστάτευτο. Και δεν θα επιτρέψουμε ό,τι καλό έχουμε καταφέρει όλοι μαζί να χαθεί.

Το «Βig brother» είναι σύμπτωμα μιας παγκόσμιας εποχής, που πλάθει ανθρωποφάγους, για να τους κανιβαλίσει σε real time


Αν ήσασταν Μητσοτάκης, θα σκεφτόσασταν τις πρόωρες κάλπες;

Ο ελληνικός λαός μάς τιμά με την εμπιστοσύνη του και αυτό γίνεται αντιληπτό από όλους. Έχουμε, όμως, μια πατρίδα να αναστήσουμε και πάρα πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας - αυτό σκέφτεται ο Μητσοτάκης, που είναι συνώνυμος της συνέπειας και της εργατικότητας, και το λέει δημόσια.

Τι μεσολάβησε στον εσωτερικό σας κόσμο και, από κει που σπάγατε το ρεκόρ του Γκλέτσου για το πιο σύντομο διαζύγιο, τώρα έχετε έναν γάμο που έχει στεριώσει;

Πολλά. Και ο κατάλληλος άνθρωπος. Χτυπώ ξύλο και προτιμώ να μην πω περισσότερα. Εύχομαι σε όλους προσωπική ευτυχία. Ένα ευτυχισμένο σπιτικό δίνει δύναμη, ηρεμία και κίνητρο στον άνθρωπο.

Σας ενοχλεί ακόμη ο τρόπος που φύγατε από τον ΣΚΑΪ;

Όχι, συμβαίνουν αυτά. Ένας διευθυντής υποκύπτει σε πολιτικές παρεμβάσεις, το πράγμα παίρνει διαστάσεις, μια σχέση ολοκληρώνεται. Ήταν μια αμφιπλεύρως έντιμη αποχώρηση.

Πώς βρίσκετε την επιστροφή του «Βig brother»;

Δεν θέλω να σχολιάσω πολλά. Το «Βig brother» είναι σύμπτωμα μιας παγκόσμιας εποχής, που πλάθει ανθρωποφάγους, για να τους κανιβαλίσει σε real time. Όσο για το κάστινγκ, δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό.

Έχετε δει ποτέ το «Βachelor»;

Ναι. Από περιέργεια και για λίγα λεπτά, όπως κάνω σχεδόν με τα πάντα όταν προλαβαίνω. Ξεπερνά το «Βig brother», με την έννοια ότι υποτιμά ακόμα περισσότερο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια - γυναικεία και ανδρική. Διαπίστωσα, όμως, πως έχει και πιο κάτω - και αναφέρομαι στο φετινό «GNTM». Κρίμα, διότι υπάρχουν και ποιοτικά realities. Το «Μaster chef» δείχνει διαχρονικά τον δρόμο.

Μήπως σας ενοχλεί που κάποια προγράμματα είναι πια πολύ... ΛΟΑΤΚΙ;

Σάσα, σου θυμίζω πως έχω πρώτος προτείνει στον πρωθυπουργό να νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων. Διότι η ισονομία είναι πράξεις, όχι λόγια. Όμως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα δεν έχει καμία σχέση με αντιαισθητικά, σύγχρονα τσίρκα, που καταναλώνουν ανθρώπους για τα νούμερα.

Επειδή είστε και έμπειρος παρουσιαστής, ποια η γνώμη σας για την Ιωάννα Μαλέσκου και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου;

Πρωινή ζώνη και μεσημεριανή ζώνη δεν προλαβαίνω να δω πια ποτέ, συνεπώς δεν έχω παρακολουθήσει νέα τους. Αν τσακώνονται, όπως μαντεύω από την ερώτηση, ως πιο «παλιός» πλέον, θα τους έλεγα να σκεφτούν πόσος από τον τσακωμό τους είναι πραγματικός και πόσος προϊόν της αναπαραγωγής που του κάνουν όσοι ζουν από αυτόν. Διότι, δυστυχώς, στην τηλεόραση, όπως και την πολιτική, λίγοι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Οι πιο πολλοί επιζούν σαν τα όρνεα, κατασπαράσσοντας. Ας μην τους τρέφουμε άλλο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»