Από την αδέσποτη ζωή σε ένα ζεστό σπίτι στο Λονδίνο και με «καριέρα» μοντέλου βρέθηκε μέσα σε λίγους μήνες ο μικρός σκυλάκος Σταύρος από τη Μυτιλήνη. Τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Σταύρος ήταν κουτάβι, άγνωστοι τον έβαλαν σε ένα σακί μαζί με τα 4 αδέρφια του και τον πέταξαν σε δάσος στη Μυτιλήνη. «Δύο κυρίες, μητέρα και κόρη, είχαν πάει βόλτα στην εξοχή μ’ ένα μηχανάκι. Κάπου είδαν ανεμώνες και στάθηκαν να κόψουν. Εκεί άκουσαν κάτι κλάματα και ψάχνοντας, είδαν σε ένα ρέμα, ένα σακί να... κουνιέται. Κατέβηκαν, το άνοιξαν και είδαν πέντε κουκλάκια, πέντε μικρά σκυλάκια, ανάμεσα τους και ο Σταύρος», είπε η εθελόντρια διάσωσης αδέσποτων στη Μυτιλήνη, Βασιλεία Μαυραγάνη.

Η εθελόντρια τα περιέθαλψε και έψαχνε να βρει οικογένειες για να τα υιοθετήσουν. Μέσω του βρετανικού οργανισμού «Wild at Heart Foundation», η Βασιλεία Μαυραγάνη βρήκε την οικογένεια του Σταύρου στο Λονδίνο. Η Χάνα Χέσκεθ αναζητούσε ένα μικρόσωμο αρσενικό κουτάβι προκειμένου να τα πηγαίνει καλά με το θηλυκό σκυλί της οικογένειας. «Ήμασταν διατεθειμένοι να περιμένουμε όσο χρειαστεί. Ωστόσο, μόλις μία εβδομάδα αργότερα μας στάλθηκε μια φωτογραφία του Σταύρου. Ήταν τέλειος!», είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Χάνα Χέσκεθ.

Ωστόσο το πρόβλημα του κορωνοϊού, οι καραντίνες και τα κλειστά σύνορα, σήμαινε ότι ο Σταύρος δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει άμεσα. Τελικά ο βρετανικός οργανισμός κατόρθωσε να κανονίσει το ταξίδι του Σταύρου μαζί με άλλα σκυλιά, τα οποία είχαν υιοθετηθεί από Βρετανούς, στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Λονδίνο. Αργά το βράδυ της 18ης Μαΐου ο Σταύρος έφτασε στο αεροδρόμιο Χίθροου και βρέθηκε στην αγκαλιά της νέας οικογένειάς του. Η Χάνα Χέσκεθ αποφάσισε να του δώσει το όνομα Σταύρος προς τιμήν ενός αγαπημένου θείου της.

Σήμερα ζει σε ένα σπίτι κοντά σε μεγάλο πάρκο του Λονδίνου και κάνει εμφανίσεις σε διαφημίσεις ως μοντέλο. Πρόσφατα φιλοξενήθηκε σε ημερολόγιο σκύλων ως «κύριος Φεβρουάριος», το οποίο κυκλοφόρησε από την τοπική εφημερίδα, «Μέτρο». Επίσης ήταν το ένα από τα δύο σκυλιά σε διαφημιστική ταμπέλα σε κεντρική οδό του Λονδίνου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time