Έδωσε το δικό της στίγμα και κατάφερε να γίνει το πρόσωπο της ημέρας, όμως με αρνητικό αντίκτυπο. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι η γυναίκα που αντιπαθεί τις τρίχες. Τίποτα το μεμπτό όταν δηλώνεις μια τέτοια προτίμηση. Όταν όμως κάνεις κριτική και στοχοποιείς ανθρώπους, γυναίκες, εφήβους και παιδιά, γίνεσαι αυτομάτως κι εσύ ο στόχος μιας αρνητικής κριτικής που ξεφεύγει από τις διαστάσεις του political correctness.

Η παθιασμένη «Σαλονικιά» όπως δηλώνει και η ίδια, ξέφυγε από τα πρότυπα της πολιτικής ορθότητας που η ίδια θέλησε να μπει, ακόμη και ως υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία και παρασυρόμενη από ένα life style, άσχετο με την καταγωγή ή την νοοτροπία της ζωής της, έδωσε μέσα από τα social media και από ένα βίντεο που ανέβασε την τροφή για να γίνει το επίκεντρο, αλλά και ο στόχος μιας ατέρμονης συζήτησης περί… τριχών.

Εναντιώθηκε στο λεγόμενο «κίνημα της αξύριστης μασχάλης» και μετά από μια σειρά διαμάχης, ιντερνετικής, τηλεοπτικής και όχι μόνο, η Αφροδίτη του «μασχάλη gate», βρέθηκε απολογούμενη για τα όσα δήλωσε. Δεν υποχώρησε. Δεν έκανε καμία διορθωτική δήλωση, παρ’ ότι τόσο γυναίκες μεμονωμένα, όσο και πιο οργανωμένα  επίσημοι σύλλογοι, εκπρόσωποι πολιτικών οργανισμών, κοινωνικών οργανώσεων και ένα ολόκληρο mediaκο σύστημα στράφηκε κατά των δηλώσεών της. Αντίθετα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου, παρά την θύελλα που ξεσήκωσε, δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για την άποψή της περί τρίχας.


Η συζήτηση φούντωσε και η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρίσκεται στο κέντρο μιας αντιπαράθεσης που πέρα από την αρνητική δημοσιότητα πολύ θεωρούν ματαιόδοξη. Ένα στραβοπάτημα στην ζωή της και στο life style που επέλεξε μια νεαρή και φιλόδοξη κοπέλα; Ή μια άποψη, επικίνδυνη με κοινωνικές προεκτάσεις που αγγίζει το φάσμα της διαφορετικότητας και της αυτοδιάθεσης, που όλοι πρέπει να σεβόμαστε; Ίσως να κληθεί η ίδια να επιλέξει .

 Ποια είναι η Αφροδίτη;

Έχοντας το χάρισμα μιας εντυπωσιακής εμφάνισης η Αφροδίτη Λατινοπούλου εύκολα μπορεί να βάλει στην άκρη οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει την αισθητική της στο οπτικό της πεδίο. Αυτή άλλωστε είναι και η «εξουσία» της ομορφιάς και ίσως και της ματαιοδοξίας που μπορεί κάποιοι άνθρωποι, θεωρούμενοι ως «τυχεροί», να έχουν ως βάση για τον κόσμο γύρο τους και τις απόψεις που διαμορφώνουν.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, εκτός από την πρωταγωνίστρια μιας συζήτησης περί γυναικείων τριχών, είναι πρωταθλήτρια του τένις, έχει σπουδάσει Νομικά, και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Την Αφροδίτη την γνωρίσαμε ως μια από τις πιο εντυπωσιακές υποψήφιες στη Θεσσαλονίκη κατά τις τελευταίες εκλογές στη χώρα μας. Ήταν υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία και συνέχισε την δράση της ως πολιτεύτρια του κόμματος. Με αδυναμία στα social media, έχτιζε το δικό της προφίλ ακολουθώντας τα πρότυπα του life style, όπως κάθε κοπέλα στην ηλικία της.



Με ποικιλία τόσο στα γούστα, στο στυλ, αλλά και στις κοινωνικές της δράσεις η Αφροδίτη Λατινοπούλου ενημέρωνε πολύ συχνά τους ακολούθους της και τους διαδικτυακούς της φίλους για τις δραστηριότητές της. Ήταν ένα πρόσωπο άλλωστε που η εποχή «αγαπούσε». Νέα, όμορφη, δραστήρια, με επικοινωνιακά χαρίσματα, ευχάριστη, φωτογενής και κυρίως.. άτριχη. Όλα ήσυχα κι αθόρυβα μέχρι που ανέβασε το βίντεο με τους προβληματισμούς της για τις τρίχες….

 Η Σαλονικιά πρωταθλήτρια

Σύμφωνα με το βιογραφικό της η Αφροδίτη Λατινοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και την πόλη αυτή χαρακτηρίζει «σπίτι της».

Το τένις, η αντισφαίριση, όπως της αρέσει να την αποκαλεί μπήκε στη ζωή της το 1995, στην ηλικία των 4 ετών. Ασχολήθηκε για περισσότερα από δέκα χρόνια και κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό. Έλαβε διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.  Μέχρι και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.

Το 2006 έλαβε το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης αθλήτριας για το 2006-2007. «Τότε ένιωσα ότι η προσπάθεια, η κούραση, ο χρόνος που είχα επενδύσει αναγνωρίζονταν κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό», αναφέρει η ίδια για την ξεχωριστή αυτή στιγμή στη ζωή της..

Το 2013 άνοιξε  την δική της Ακαδημία Τένις με πρωταρχικό όραμα και στόχο να κάνει  κι άλλους να αγαπήσουν τον αθλητισμό και την αντισφαίριση.

 Σπουδές στη Νομική

Το 2009 ένα μεγάλο όνειρο της Αφροδίτης γίνεται πραγματικότητα αφού περνάει στην Νομική. «Η νέα μου πρόκληση ήταν να πραγματοποιήσω σπουδές στη Νομική. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, όταν το 2009 εισάχθηκα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Το 2017 αποφοίτησε από τη Νομική.

 Η λατρεία με την επικοινωνία και η πολιτική

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δηλώνει ότι αγαπάει την επικοινωνία και βρήκε την ευκαιρία, μετά τις σπουδές να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο. «Το 2018 άρχισα να εργάζομαι ως ραδιοφωνική παραγωγός κι εκεί ανακάλυψα ότι ένα ακόμη πάθος μου ήταν κι είναι η επικοινωνία με τον κόσμο».


Τι θα ήταν ικανό όμως να σταματήσει μια Σαλονικιά που έχει μάθει μέχρι στιγμής να πραγματοποιεί κάθε επιθυμία της, όχι φυσικά χωρίς κόπο και προσπάθεια; Έτσι, η πρόταση για την ενασχόλησή της με τα κοινά την βρήκε πρόθυμη στο να δώσει έναν ακόμη αγώνα.
«Το Νοέμβριο του 2017, στα πλαίσια της συμμετοχής μου στην ΟΝΝΕΔ, ορίστηκα Γραμματέας Επαρχιακού. Το Φεβρουάριο του 2018 αποφάσισα ότι έπρεπε να γίνει κάτι για να προωθηθούν τα Ελληνικά Μακεδονικά Προϊόντα, για το λόγο αυτό ξεκίνησα την καμπάνια “Macedonian products made in Greece”.

Στόχος ήταν τα Μακεδονικά προϊόντα να ταξιδεύουν παντού, αλλά με γνήσια και ξεκάθαρη ελληνική ταυτότητα.

Αυτό ήταν και το τελευταίο βήμα πριν ανακοινωθώ ως Υποψήφια Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου το 2019».

 Το πολιτικό της όραμα

Η προσπάθεια της Αφροδίτης Λατινοπούλου να ασχοληθεί με την πολιτική δεν ήταν μια επιπόλαιη σκέψη. Η ίδια ως ένας νέος άνθρωπος που κάνει τα πρώτα του βήματα στην πολιτική ξεδιπλώνει μέσα από τα στοιχεία του βιογραφικού της και το πολιτικό της όραμα για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

«Πλέον, οραματίζομαι μία Θεσσαλονίκη που θα βελτιώνεται διαρκώς, θα αλλάζει προς το καλύτερο, θα είναι κόμβος εμπορίου, τουρισμού και ανάπτυξης, με υγιείς επιχειρήσεις, ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και υγιή ανταγωνισμό.

 Ονειρεύομαι μία πόλη που θα πάει την Ελλάδα ένα βήμα μπροστά, θα είναι παράγοντας διαφήμισης και προώθησής της στο Εξωτερικό.

 Επιθυμώ μία Θεσσαλονίκη πιο σύγχρονη και γοητευτική από ποτέ, που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις νέες προκλήσεις, φιλική προς τον πολίτη, το περιβάλλον, με πράσινο και βιώσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό, με διασύνδεση ισχυρή με όλα τα Βαλκάνια και την Νότια Ελλάδα.

Στόχος μου είναι οι Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν την αίγλη που τους αρμόζει και μαζί θα το καταφέρουμε, γιατί είναι θέμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ».

 Η οικογένεια

Πυξίδα στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι η οικογένεια και η Αφροδίτη Λατινοπούλου παρουσιάζοντας τον εαυτό της μέσα από το βιογραφικό της, μιλάει για την «ταυτότητα» που την έχει καθορίσει και είναι η οικογένειά της.

«Τρεις από τις πιο δυνατές έννοιες, αξίες που οικοδομούν την ταυτότητά μας, το χαρακτήρα μας, το είναι μας. Μεγάλωσα σε μια υπέροχη, τρίτεκνη, ένθεη, παραδοσιακή οικογένεια με πολλή αγάπη, αλλά και αυστηρούς κανόνες.

Οι γονείς μου, ως Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, πάντα μας δίδασκαν τις αρχές και τα ήθη του έθνους μας, τη δύναμη της πίστης μας και την αξία της οικογένειας.

Πάντα δίπλα μου, άοκνοι αρωγοί, σε κάθε προσπάθειά μου, με κάθε τρόπο, σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνω και τους στόχους που θέτω».