Από το 2012 όταν έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012 με την Εθνική Ελλάδας στο Fed Cup, η Μαρία Σάκκαρη έδειξε ότι έχει άστρο που θα την ακολουθεί σε ολόκληρη την καριέρα της. Όπερ και εγένετο, η ελληνίδα αθλήτρια προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη νίκη της ως τώρα καριέρας της.

Μάλιστα η Μαρία Σάκκαρη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να πάρει τη νίκη με 6-1, 6-3 και να προκριθεί, απέναντι στη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Σοφία Κένιν.



Πώς ξεκίνησαν όλα

Η πρώτη στης WTA νίκη ήρθε στον 1ο γύρο του Australian Open το 2016, όπου έφθασε μέχρι τον 2ο γύρο ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Έχει κορυφαία κατάταξη στα νούμερα 18 (17/05/2021) και 169 (09/09/2019) στα μονά και τα διπλά αντίστοιχα και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, μετά τη Λένα Δανιηλίδου (Ρεκόρ Καριέρας Νο.14).
σακκαρι

Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά. Από τότε δίνει δυναμικά το 'παρών' σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά : 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά : 2017), του Roland Garros (1η φορά : 2018), αλλά και του Αμερικανικού Όπεν (1η φορά : 2017). Έχει παίξει με τις κορυφαίες τενίστριες παγκοσμίως.
sakkari2-2048x1366

Κληρονομικό... χάρισμα 

Το ταλέντο της Μαρίας για πολλούς είναι... κληρονομικό. Όλα ξεκίνησαν με τον παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, το 1948. Ο μικρός τότε Κανελλόπουλος εργαζόταν στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών ως ball boy. Κατά τη δεκαετία του ’50, ο τότε Νο2 του κόσμου, Ham Richardson, επισκέφτηκε την Αθήνα για να προετοιμαστεί για τους αγώνες, Roland Garros.
maria-sakkari

Οι παίκτες όμως, που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις έλειπαν, σε αγώνες και έτσι οι υπεύθυνοι του ομίλου έβαλαν τον Κανελλόπουλο να παίξει μαζί του. Ο Richardson εξεπλάγη με τον νεαρό Δημήτρη και ρώτησε σε ποια τουρνουά θα αγωνιστεί. Αυτή ήταν η αρχή της επιτυχημένης του πορείας, μέχρι που το 1964 έγινε προπονητής στον Όμιλο Αθηνών. Το μικρόβιο μεταφέρθηκε και στην κόρη του, Αγγελική Κανελλοπούλου. Έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδας, στα 14, όταν ήταν και Νο1 στην Εθνική. Έπαιξε με τις καλύτερες (Steffi Graf, Chris Evert, Sabatini, Maleeva, Navratilova), έφτασε στους “8” των Ολυμπιακών το 1984 και δυο φορές στον τρίτο γύρο του Roland Garros.
sakari63-F06ED38E0D22

Κατάφερε να φτάσει έως το Νο42 στην παγκόσμια κατάταξη. Το 1991 όμως, σε ηλικία 25 χρονών αποφάσισε να τα παρατήσει και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Η ιστορία της οικογενείας συνεχίστηκε με την Μαρία Σάκκαρη. Όταν ήταν ακόμη 11, δήλωσε συμμετοχή στο πρώτο της τουρνουά και έφτασε στον τελικό. Ένα χρόνο αργότερα μετείχε σε τουρνουά στη Γαλλία και το Βελιγράδι. Για τέσσερα χρόνια ανέλαβε να την προπονεί ο Ricardo Rossolin, που είχε κοουτσάρει και την Ana Ivanovic, το Νο1 του κόσμου, το 2008. Η ιστορία της οικογενείας συνεχίστηκε με την Μαρία Σάκκαρη.

Ποια είναι η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1995 στην Αθήνα.

Από πολύ νεαρή ηλικία, το τένις μπήκε στη ζωή της. Έντεκα χρονών συμμετείχε στο πρώτο της ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη Λαμία. Κατάφερε να φτάσει στο τελικό και από τότε η Σάκκαρη αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της με το παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο. Καθώς οι γονείς της δεν ήθελαν να φύγει στο εξωτερικό, μια επαγγελματική ομάδα εκπαίδευσης έρχεται στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευσή της.
D6yZncQW4AAaPV3

Το 2010, σε ηλικία μόλις 15 χρονών, συμμετέχει σε πρωταθλήματα στη Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και στην Αφρική. Ένα χρόνο μετά, τα πρωταθλήματα γίνονται 11 και το 2012 αγγίζουν τα 21. Αποκορύφωμα ήταν το πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, όπου φτάνει στον τελικό και στο πρωτάθλημα του Ηρακλείου, όπου φτάνει στους ημιτελικούς.

Έχει συμμετάσχει στα WTA πρωταθλήματα 4 φορές. Στο Internazionali Femminili di Palermo το 2012, έφτασε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, το ίδιο και στο Qatar Total Open το 2013. Επίσης το 2015 στο Rio Open και το 2015 στο Bucharest Open, έφτασε στον τρίτο γύρο των προκριματικών.
Τα είδωλά της είναι οι Serena Williams, ο Rafael Nadal και ο Roger Federer. Στον ελεύθερο χρόνο της επισκέπτεται την Ελλάδα και βλέπει τους φίλους της.