Με καθυστέρηση ενός έτους η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο Τόκιο.

Σε μια διαφορετική τελετή έναρξης χωρίς θεατές αλλά με φαντασία και σπουδαία μηνύματα οι διοργανωτές έκαναν εκτενή αναφορά στην πανδημία, με την προετοιμασία των αθλητών και τα εμπόδια που μπήκαν λόγω της πανδημίας και άπαντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή για όσων έχουν χαθεί.
φλογα
φλογα2
5346766
Λόγω κοροναϊού στην τελετή ήταν λιγότεροι από 1.000 οι άνθρωποι που παραβρέθηκαν, ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης.
γλογα_4
περελασξ_ολ

ολυμπιακοι

Οι Ιάπωνες έστειλαν μήνυμα διαφορετικότητας σε όλον τον κόσμο. Μετά την απαγγελία του Ολυμπιακού όρκου, οι διοργανωτές μέσα από ένα χορευτικό σχημάτισαν το έμβλημα των αγώνων του Τόκιο.
5346764
τοκιο

Το εναρκτήριο βίντεο που παρουσιάστηκε στο στάδιο ανακεφαλαίωσε την πορεία της Ιαπωνίας στους Αγώνες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κόσμος από την επιλογή της ιαπωνικής πρωτεύουσας ως οικοδέσποινας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2013.
τελετη

Δεκάδες χορευτές μετακινήθηκαν ενώ οι χαρτογραφήσεις προβολής έδειξαν συνδέσεις μεταξύ τους, επισημαίνοντας πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, έχουν δημιουργήσει νέες συνδέσεις στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
χορευτες1

εναρξη
5346771

Ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ναρουχίτο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ, φορώντας και οι δύο μάσκες, μπήκαν στο γήπεδο και υποκλίθηκαν ο ένας στον άλλον, πριν καθίσουν κοινωνικά απομακρυσμένοι.
μακρον
μπαιντεν

Οι γιγαντιαίοι ξύλινοι δακτύλιοι μεταφέρθηκαν στο γήπεδο σε μια πλατφόρμα, καθοδηγούμενη από το φως πολλών φαναριών χαρτιού. Με το τράβηγμα ενός σχοινιού, τα δαχτυλίδια μετατράπηκαν σε ολυμπιακό σύμβολο.
παρελααση2
φλογα_3

Από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα, άναψε ο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.
αναψε_ολυμπιακη_φλογα

φλογα

Η πρωταθλήτρια του τένις ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και από τα δικά της χέρια η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν περίπου ενάμιση χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία, άναψε το Βωμό που θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ως την Κυριακή 8/8.

Η είσοδος της Ελλάδας ως πρώτη χώρα

Την διαφορετική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο «άνοιξαν» οι χρυσοί Ολυμπιονικές Άννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας, με την ελληνική σημαία να μπαίνει πρώτη στα στάδιο. 

Η τελετή έναρξης της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης διεξάγεται με ένα χρόνο καθυστέρηση, λόγω κοροναϊού, και βάσει του πρωτοκόλλου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η πρώτη ομάδα που μπήκε πρώτη στο στάδιο ήταν η ελληνική, τιμής ένεκεν για την χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

petroynias

πετρ
24480378
ξηδκξσ
τελετη_εναρξης

Νωρίτερα, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, ολοκληρώθηκε με ειδική τελετή στο Citizen's Plaza του Τόκιο, παρουσία της κυβερνήτη της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιουρίκο Κόϊκε και του Δημάρχου της πόλης Σινζούκου Κου, Κενίσι Γιοσιζούμι.

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ήταν ο Ιάπωνας ηθοποιός, Κανκούρο Νακαμούρα, ο οποίος «τοποθέτησε» την Ολυμπιακή Φλόγα σ΄ ένα δοχείο, ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση.