Ένας ομογενής από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο τιμόνι του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer

Ο λόγος για τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Ffizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος δήγησε την εταιρεία σε ηγετική θέση στο χώρο των φαρμάκων, καθιερώνοντας την παράλληλα, σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς όπως των καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων, σπάνιων ασθενειών, κ.α.

Ποιος είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά

Σε ηλικία 35 ετών κατέβηκε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, και μετά από λίγο καιρό βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να αναλάβει ένα κλάδο μάρκετινγκ σε μία εταιρεία.

«Ποτέ δεν ξέχασα από πού ξεκίνησα, και σε ποιους οφείλω», λέει ο ‘Αλμπερτ Μπουρλά, ο «Άκης», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του.

Ο πατέρας του διατηρούσε μαγαζί στα λαδάδικα, ενώ η μητέρα του με το σημάδι στο χέρι που πάντα θα επαναφέρει τις φρικιαστικές μνήμες στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αγαπούσε το μπάσκετ

Ο Άλμπερτ Μπουρλά αγαπούσε το μπάσκετ και τον Άρη, την εποχή που μεσουρανούσαν ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Στην Θεσσαλονίκη, γνώρισε και παντρεύτηκε την σύζυγό του, ενώ τα καλοκαιρια του, του άρεσε να τα περνά στη Χαλκιδική. Επιπλέον, είχε όνειρο να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα.

Το 1993 ξεκινά την καριέρα του στην Διεύθυνση Υγείας για ζώα του ομίλου τηςς Pfizer, ως τεχνικός διευθυντής της Ελλάδας και 3 χρόνια αργότερα, μετακινήθηκε στις Βρυξέλλες ξεκινώντας την διεθνή επιστημονική καριέρα του.

Αυτή είναι η συναρπαστική ζωή του Άλμπερτ Μπουρλά, ενός ανθρώπου που κατάφερε να αποβάλει την πίκρα της γενιάς των γονιών του που έζησαν τα πάνδεινα -και γλίτωσαν κατά τύχη- από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης- προσφέροντας σήμερα στον πλανήτη την σωτηρία και την ελπίδα.