Τίτλοι τέλους έπεσαν για το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton, το οποίο αποχαιρέτησε τους τελευταίους πελάτες, τερματίζοντας τον κύκλο της 58ετούς λειτουργίας του. 

Το κτιριακό συγκρότημα στη Βασιλίσσης Σοφίας θα ανακατασκευαστεί πλήρως, ώστε να  να δημιουργηθεί το Conrad, με 280 δωμάτια και σουίτες, αλλά και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες. Το Conrad αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024.

Οι μισές από τις ιδιωτικές κατοικίες θα ονομάζονται «Conrad» και οι άλλες μισές «Waldorf Astoria Residences». Στις εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγαστούν και εμπορικοί χώροι, εστιατόρια και καφέ. Οι τιμές για τις κατοικίες δεν είναι προς το παρόν ανακοινώσιμες.

Το εµβληµατικό 
ξενοδοχείο όχι µόνο αλλάζει ονοµασία, αλλά θα ακολουθήσει ένα νέο µοντέλο φιλοξενίας, µικτής χρήσης, που για πρώτη φορά θα εφαρµοστεί στην ελληνική πρωτεύουσα, µε στόχο να την ανεβάσει στην κορυφή της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς, στην κατηγορία business & pleasure. Η νέα εποχή για το γνωστό ξενοδοχείο έρχεται µετά από µια σηµαντική συµφωνία της Hilton µε την Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε., που αφορά τόσο στο νέο ξενοδοχείο όσο και στις καινούργιες, ιδιωτικές κατοικίες, που θα κατασκευαστούν στο κέντρο της Αθήνας και αποτελούν µια επένδυση που ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, µε τη συµφωνία αυτή τα luxury brands της Hilton Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences, -που έχει ένα πολύ σηµαντικό χαρτοφυλάκιο στη διαχείριση κατοικιών- αποκτούν τώρα παρουσία και στη χώρα µας, µε σκοπό να λειτουργήσουν ως ένας καινοτόµος και πολυδιάστατος προορισµός, που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εµπειρίες σε Ελληνες και ξένους επισκέπτες.

Αναπόσπαστο κοµµάτι της ιστορίας της Αθήνας

Το «Hilton Athens» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963 ως το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας στη χώρα µας και έκτοτε συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισµό.
hilton-kataskevi
upl56c48db04f293__1_

Τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963, με τριήμερες εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν καλεσμένους ανά τον κόσμο, και αποτέλεσαν κάτι πρωτόγνωρο για την κοινωνική ζωή της Αθήνας. Την επιβλητική πρόσοψη από μάρμαρο Πεντέλης κοσμούσαν και κοσμούν οι ανάγλυφες παραστάσεις του Γιάννη Μόραλη.
hilton-karamanlis-georgiadis
upl56c48c48d78da
upl56c48bdc55640

Στην τελετή παρέστη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της σειράς, Κόνραντ Χίλτον, ο οποίος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι "Το ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών είναι το ωραιότερο Χίλτον του κόσμου". Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, φιλοξένησε αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες, όπως αρχηγούς κρατών, καλλιτέχνες και επιστήμονες διεθνούς κύρους. Από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν έως τον Άντονι Κουίν, αποτελούσε πάντα ένα σημείο αναφοράς του διεθνούς τζετ σετ, άλλα και των ίδιων των Αθηναίων.
hilton-pisina
upl56c470727b875__1_