Η διεθνούς φήμης Βίκυ Λέανδρος, που αποκαλείται πλέον βαρόνη, μετά το γάμο της με το βαρόνο Ένο φον Ρούφιν, εγκατέλειψε το τραγούδι για 9 ολόκληρα χρόνια, ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, για να μεγαλώσει τα παιδιά της και, όπως λέει, δεν το μετάνιωσε.

Η διάσημη τραγουδίστρια σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο «Ενώπιος Ενωπίω» μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας της, την οικογένειά της και τη σχέση της με την Ελλάδα. «Η αλήθεια είναι ότι δεν μου ήταν δύσκολο. Αλλιώς μπορεί και να μην το έκανα. Ήταν μωρά. Πώς να μην είσαι με τα μωρά, να τα μεγαλώσεις εσύ η ίδια σαν μητέρα; Ήταν κάτι αναγκαίο για εμένα. Και έτσι την άφησα την καριέρα. Δεν φοβόμουν αν θα έχω μετά καριέρα. Είπα, θα το δω σε δέκα χρόνια. Αν τα φέρει έτσι ο καιρός και θέλω να αρχίσω ξανά, θα το κάνω. Και έτσι ήρθε» και πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενη με την εξέλιξη των παιδιών μου. Όλοι πήραν το δικό τους δρόμο. Μόνο η μικρή μου κόρη, η Σάντρα, είναι καλλιτέχνις. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις. Η Σάντρα οργανώνει και το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο και έχει γίνει μεγάλο. Έχουμε στενή σχέση όλοι μας. Βλεπόμαστε συχνά. Για εμένα αυτό ήταν το σημαντικό: Να έχει εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Να υπάρχουμε σαν οικογένεια».

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια μίλησε για τη νίκη της στη Eurovision, με το θρυλικό «Après toi», και την πορεία προς την καταξίωση. «Ήμουν ξετρελαμένη με τη μουσική και ήξερα ότι αυτό θέλω να κάνω, δεν ήξερα αν μπορώ. Οι γονείς μου δεν με υποστήριξαν στο ξεκίνημά μου. Με το ζόρι με άφηναν, γιατί ήθελαν να τελειώσω το σχολείο. Το πρώτο μου δισκάκι το έβγαλα για χόμπι, στα γερμανικά». Η Βίκυ Λέανδρος αναφέρθηκε και στη στάση που κράτησε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα λέγοντας ότι «την εποχή της μεγάλης κρίσης είχα θυμώσει πολύ με αυτά που έλεγαν και έγραφαν, γιατί ήταν λάθος. Έγραψα μια ολόκληρη σελίδα στην Bild για την ιστορία της χώρας μας. Μετά ήρθαν όλες οι εφημερίδες στη Γερμανία, αλλά και από άλλες χώρες και μου ζήτησαν να μιλήσω. Έλεγαν πράγματα που δεν είναι σωστά».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 2 Απριλίου 2022