Tα σκαλιά του βυζαντινού Ναού της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης ανέβηκαν το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 8 µ.µ. η Ελβίνα Βενιζέλου και ο Γιώργος Παπαϊωάννου, ενώ αµέσως µετά παρατέθηκε δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Η µονάκριβη κόρη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαµαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, και της Λίλας Μπακατσέλου ντύθηκε νυφούλα έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια σχέσης µε τον αγαπηµένο της.
elvina_venizelou_2

gamos_kori_venizelou_2
Το προσκλητήριο, δε, του γάµου τους έχει µια κάρτα ζωγραφισµένη από την αγαπηµένη γιαγιά της νύφης, Κατερίνα Μπακατσέλου. Η Ελβίνα και ο Γιώργος, σύµφωνα µε πληροφορίες, γνωρίστηκαν στα τέλη του 2018 από έναν κοινό τους φίλο και δεν άργησε πολύ να αναπτυχθεί το αίσθηµα του ενδιαφέροντος του ενός για τον άλλον.
gamos_venizelos__1_

kori_venizelou_gamos__1_

Ολο αυτό σταδιακά οδήγησε σε συναίσθηµα και, πολύ περισσότερο στο χαρµόσυνο γεγονός για τις δύο οικογένειες. Η κόρη του κ. Βενιζέλου και της κυρίας Μπακατσέλου έχει σπουδάσει Νοµικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο, ενώ έχει κάνει µεταπτυχιακές σπουδές στο Λουξεµβούργο και στην Αµερική.
gamos_2
IMG_1981__1_

Kτηνίατρος και ιερέας ο πατέρας του - Χειροτονήθηκε ιεραπόστολος και έφτασε µέχρι τη Μαδαγασκάρη

Η οικογένεια του Γιώργου Παπαϊωάννου, όπως βεβαίως και ο ίδιος, είναι όλοι τους κτηνίατροι. Εχουν, µάλιστα, κτηνιατρεία σε αρκετές περιοχές της Αττικής, µε πιο γνωστό αυτό που διατηρούν από το 1952 στην καρδιά των Εξαρχείων. Η πιο ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του πατέρα του Γιώργου, Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ο οποίος, εκτός από πολύ γνωστός κτηνίατρος, είναι και ιερέας.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε στα 63 του χρόνια, έπειτα από ένα τάµα που είχε κάνει λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού ζητήµατος υγείας. Ο κ. Παπαϊωάννου τότε χειροτονήθηκε ιεραπόστολος και έφτασε µέχρι τη Μαδαγασκάρη, προκειµένου να συνδράµει τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της εκεί Μητρόπολης.
3321_2

Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του («Lifo») είχε εξηγήσει τους λόγους: «Ετυχε να γεννήσει η κόρη µου πρόωρα δίδυµα, 6 µηνών. Οι γιατροί µάς έλεγαν ότι τα παιδιά δεν θα ζήσουν και ότι, αν ζήσουν, θα έχουν χιλιάδες προβλήµατα, από το να µη µιλούν µέχρι να µην περπατούν. Οµως, επειδή βρισκόµουν κοντά στην Εκκλησία και έπειτα από πολλές προσευχές, τον αριθµό των οποίων ούτε που θυµάµαι, αποφάσισα να κάνω τάµα». Και είχε προσθέσει: «Είπα ότι αν τα παιδιά ζήσουν, θα πρέπει να ασχοληθώ µε τα θεία. Σκέφτηκα ότι αν µου την κάνει αυτή τη χάρη ο Θεός, να είναι δηλαδή τα εγγόνια µου γερά, θα δώσω ό,τι µπορώ σε ενέργεια και σε δυνάµεις, σε ψυχική δύναµη, αλλά και οικονοµικά, ώστε να βοηθήσω την Εκκλησία».
img_1830

Ολα αυτά, βεβαίως, σηµαίνουν πως ο κ. Βενιζέλος θα έχει πολλά να συζητά µε τον συµπέθερό του, καθώς είναι βαθύς γνώστης των εκκλησιαστικών ζητηµάτων και του κοµβικού ρόλου της Ορθοδοξίας σε παγκόσµιο επίπεδο.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 2/7