Η συναυλία του ΛΕΞ που έγινε την Κυριακή στο κατάμεστο γήπεδο του Πανιώνιου, στάθηκε αφορμή για να μιλούν όλοι για τον «άγνωστο» 37χρονο ράπερ, τον οποίο αποθεώνουν οι χρήστες των social media.

Ο καλλιτέχνης ξεσήκωσε το κοινό, που πλημμύρισε την έδρα των «κυανέρυθρων», ενώ τα social media έχουν γεμίσει με αποθεωτικές αναρτήσεις, καθώς και με video και φωτογραφίες από την συναυλία του. Τα σχόλια στο Twitter ήταν διθυραμβικά.

H πραγματικότητα είναι πως ο ΛΕΞ για τους λάτρεις της ραπ σκηνής μόνο άγνωστος δεν είναι.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το wikipedia, o Αλέξης Λαναράς όπως είναι το πραγματικό όνομά του κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys) και το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια. Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους προτού αποφασίσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους και να ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με ένα άλλο μέλος των Βορείων Αστεριών, τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.


Το 2010 ξεκίνησε σόλο καριέρα. Το 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του με τίτλο Ταπεινοί και Πεινασμένοι, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το Vice ως «ένα από τα πιο 'real' δείγματα του σύγχρονου ελληνικού hip hop» Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 2XXX.


Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε μια συναυλία στο θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10 χιλιάδες θεατές. Με αφορμή τη συναυλία ειπώθηκε ότι με κάθε live του «ανεβάζει τον πήχη στη ραπ σκηνή».

Ο ΛΕΞ ή αλλιώς «Ο ποιητής του περιθωρίου» ασχολείται στα τραγούδια του περισσότερο με την οικονομική κρίση, την ελληνική οικογένεια, αλλά και με την αστυνομική βία και τον φασισμό. Τα λόγια του είναι σκοτεινά, απαισιόδοξα και μαύρα.