Αν οι χιλιάδες ρέκτες των άλμπουμ της Panini δεν χαμογέλασαν πικρά και νοσταλγικά με αυτήν την είδηση, δεν ήταν πραγματικοί θαυμαστές της περιπέτειας στο κόσμο των αυτοκόλλητων.

Ο Μπρούνο Μπόλκι πέθανε στα 82 του. Το ονοματεπώνυμο μπορεί να μη λέει κάτι και στους… Ιταλούς, αλλά με την πληροφορία ότι ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έγινε χαρτάκι από την Panini, δηλαδή ένα από τα σύμβολα γαλούχησης των νεαρών ποδοσφαιρόφιλων, οι οποίοι ήταν εθισμένοι στο κυνήγι ποδοσφαιριστών σε έντυπη μορφή ώστε να κλείσουν τα άλμπουμ της, λαμπάκια αναβοσβήνουν σαν τρελά.

Ο Μπόλκι γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1940 στο Μιλάνο και πέθανε την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, στη Φλωρεντία. Έπαιξε στην Ίντερ από το 1958 έως το 1963 και το 1961 έγινε η επιλογή της Panini για να ξεκινήσει τα αυτοκόλλητά της. Έπειτα έπαιξε σε Βερόνα, Αταλάντα και Τορίνο, πριν σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 30 του. Είχε τέσσερις συμμετοχές στην εθνική Ιταλίας.

Έγινε προπονητής ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του και μέσα σε 37 χρόνια κάθισε στο θώκο ούτε λίγο ούτε πολύ 20 ομάδων, ως επί το πλείστον της Serie B, δηλαδή της δεύτερης εθνικής κατηγορίας στο ιταλικό ποδόσφαιρο.