Δεν ξέρω αν βλέπατε την νεανική σειρά “Glee” που είχε να κάνει με νέα ταλαντούχα παιδιά στο χορό και στο τραγούδι. Είχε μεγάλη επιτυχία σ’ όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα στις ΗΠΑ που έκανε μεγάλη κατάσταση. Αιτία ήταν όλα αυτά τα παιδιά με το απίστευτο ταλέντο που έλεγαν κάθε είδους τραγούδια και τα «έσκιζαν». Ο Mark Salling ήταν ένα απ’ αυτά τα παιδιά και σήμερα θα μάθουμε την ιστορία του.

Έτσι που λέτε, ο δαιμόνιος κ. Ryan Murphy σκέφτηκε, έγραψε, σκηνοθέτησε, έκανε και την παραγωγή αυτής της σειράς η οποία προβλήθηκε για 6 σεζόν (2009-2015) και την παρακολουθούσαν εκατομμύρια τηλεθεατές. Σ’ ένα σχολείο του Ohio ένας καθηγητής διευθύνει το τμήμα μουσικής και έχει μαζέψει παιδιά που όλα τους είναι ταλαντούχα και διαφορετικά. Δύο εβραίοι, ένας ανάπηρος, ένας gay, δύο Ασιάτες, μια εύσωμη μαυρούλα, μια-δυο γκομενίτσες, ένας ποδοσφαιριστής και ένας τσαμπουκάς αλητάκος-τον οποίο παίζει ο Mark Salling.

Το ξεκίνημα

Ο Mark Salling γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1982 στο Ντάλας του Τέξας. Στην αρχή έκανε μαθήματα στο σπίτι, μετά ως έφηβος παρακολούθησε - αλλά δεν αποφοίτησε - την Στρατιωτική Ακαδημία του Κάλβερ και αργότερα – το 2001 - τέλειωσε το Λύκειο Lake Highlands. Ενώ ήταν στο γυμνάσιο, ήταν μέλος της σχολικής ομάδας πάλης. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο παρακολούθησε το Κολέγιο Μουσικής της Μουσικής Ακαδημίας του Los Angeles στην Pasadena της Καλιφόρνια και άρχισε να σπουδάζει κιθάρα, ενώ παράλληλα έδινε και μαθήματα κιθάρας για να βγάζει τα προς το ζην.

Είχε βρει το πραγματικό του πάθος που ήταν η μουσική. Έφτιαξε γκρουπάκια, έγραφε τραγούδια, έπαιζε live, ηχογράφησε ένα άλμπουμ κτλ. Περιστασιακά δούλεψε και ως ηθοποιός μέχρι να διαβάσει για την οντισιόν της τηλεοπτικής σειράς “Glee”. Με το που πήγε και τον είδαν τον πήραν αμέσως. Ήταν ένα κουκλί, με γυμνασμένο σώμα, αρρενωπός, τραγουδούσε καλά και είχε “δίψα” για δημιουργία. Δεν πείραξε κανέναν που ήταν 27 ετών και θα έπαιζε μαθητή σχολείου. Έτσι κι’ αλλιώς μικρόδειχνε. Και όπως ήταν αναμενόμενο στην σειρά έσκισε. Τα κορίτσια έκαναν σαν τρελά.

Προσωπική ζωή

Ο Salling έβγαινε με την συμπρωταγωνίστρια του στο “Glee”, Naya Rivera από το 2007 έως το 2010, και μετά με το μοντέλο του Playboy, Roxanne Dawn από το 2010 έως το 2011, η οποία 2 χρόνια αφ’ ότου είχαν χωρίσει τον κατηγόρησε ότι διέπραξε σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπέβαλε ανταγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση χαρακτήρα. Τελικά για δώσει τέλος στην όλη υπόθεση συμβιβάστηκε εξωδικαστικά και συμφώνησε να της καταβάλει 2,7 εκατομμύρια δολάρια.

3_______

Όλο αυτό του στοίχησε, έπεσε σε κατάθλιψη, το έριξε στο φαγητό και στο ποτό. Άλλαξε η φυσιογνωμία του.

Παιδική πορνογραφία

Στις 29 Δεκεμβρίου 2015, ο Salling (33 ετών) συνελήφθη στο σπίτι του στο Los Angeles ως ύποπτος ότι κατείχε πολλές χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που απεικόνιζαν παιδική πορνογραφία, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην αστυνομία από μια από τις πρώην φίλες του. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 δολαρίων, αλλά με ένα άλλο ένταλμα έρευνας η αστυνομία βρήκε στον υπολογιστή του και σε μονάδες flash USB, περισσότερες από 50.000 εικόνες παιδικής πορνογραφίας, που λήφθηκαν μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου 2015.

Εκείνη την εποχή γύριζε μια ταινία, απ’ την οποία τον έδιωξαν. Απελπισμένος στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, ομολόγησε την ενοχή του για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε φυλάκιση και να μπει σε πρόγραμμα θεραπείας. Η απόφαση πάρθηκε στις 18 Δεκεμβρίου και η ποινή του θα ξεκινούσε στις 7 Μαρτίου 2018 αν δεν συνέβαινε το μοιραίο.

Ο Salling αυτοκτόνησε με απαγχονισμό στις 30 Ιανουαρίου 2018. Το σώμα του βρέθηκε έξι ώρες αφότου αναφέρθηκε ως εξαφανισμένος. Ήταν 36 ετών.