Ο Matthew McConaughey σήμερα γίνεται 53 ετών και πριν από 3 χρόνια αποφάσισε να εκδώσει ένα βιβλίο με τα ημερολόγιά του, που έχει τίτλο «Greenlights». Το βιβλίο είναι μια εξιστόρηση της ζωής του μέσα απ’ τα δικά του μάτια. Απ’ την ανατροφή του σε μια ταραχώδη οικογένεια στο Τέξας μέχρι να φτάσει στο Oscar και την ταινία “Dallas Buyers Club”.

197388fda1fc4acdb9ea4947661b0b01

Ο Matthew McConaughey (Μάθιου ΜακΚόναχι) τα τελευταία 35 χρόνια κρατάει ημερολόγιο με σκέψεις και γεγονότα για επιτυχίες και αποτυχίες, χαρές και λύπες, πράγματα που τον εντυπωσίασαν, που τον έκαναν να σκεφτεί ή να γελάσει δυνατά. Έτσι, απομονώθηκε για ένα χρονικό διάστημα στην έρημο και έγραψε το βιβλίο του.

_________

Το βιβλίο περιέχει και σοκαριστικές αποκαλύψεις για περιστατικά που τον σημάδεψαν στην εφηβεία του. Μιλάει για τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε ως παιδί και ως έφηβος, καθώς υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Εξομολογείται ότι τον εκβίασαν να κάνει σεξ για πρώτη φορά στα 15 του χρόνια, όπως επίσης αναφέρει ότι στα 18 του ένας άνδρας τον αναισθητοποίησε και τον κακοποίησε στο πίσω μέρος ενός βαν.

_________________3

Ο Τεξανός σταρ του σινεμά ανακοίνωσε την κυκλοφορία του βιβλίου του μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media, λέγοντας πως «από τότε που έμαθα να γράφω, έχω κρατήσει ένα ημερολόγιο, γράφοντας οτιδήποτε με έκανε να ανοιχτώ ή να κλειστώ στον εαυτό μου, με έκανε να γελάσω, με έκανε να κλάψω, να αναρωτιέμαι ή με κρατά ζωντανό τη νύχτα».

mettyu-makkonahi-matthew-6048_M

Ο Μάθιου ΜακKόναχι (Matthew David McConaughey) γεννήθηκε 4 Νοεμβρίου 1969 στο Τέξας. Η μητέρα του, Μαίρη Κάθλιν (1932), είναι πρώην δασκάλα σε παιδικό σταθμό. Ο πατέρας του, Τζέιμς Ντόναλντ ΜακΚόναχι, ήταν από τη Λουιζιάνα και διηύθυνε μια πετρελαϊκή εταιρεία. Οι γονείς του ΜακΚόναχι παντρεύτηκαν συνολικά τρεις φορές, έχοντας πάρει δύο φορές διαζύγιο. Έχει δύο μεγαλύτερους αδερφούς: τον Μάικλ Πάτρικ ΜακΚόναχι (γεννημένος το 1954) και τον Πάτρικ Τζέιμς ΜακΚόναχι (γεννημένος το 1963, υιοθετημένος). Ο Μάικλ είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

2008_fools_gold_011

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, όπου συμμετείχε στην αδελφότητα Δέλτα Ταφ Δέλτα (ΔΤΔ). Ξεκίνησε τις σπουδές του το φθινόπωρο του 1989 και αποφοίτησε την άνοιξη του 1993 με πτυχίο σε Ραδιόφωνο-Τηλεόραση-Κινηματογράφο. Είχε επίσης σχεδιάσει να φοιτήσει στη νομική σχολή μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν τον ενδιέφερε να γίνει δικηγόρος.

Ξεκίνησε να γίνεται γνωστός παίζοντας σε δεκάδες ταινίες τύπου romantic comedy, μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισε πως η καριέρα του χρειαζόταν αλλαγή κατεύθυνσης και έμεινε δύο χρόνια εκτός παιχνιδιού. Όταν ήρθε το κατάλληλο σενάριο, θριάμβευσε.

________________

Η εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή του για να παίξει στην ταινία η οποία του χάρισε το Oscar Α' Ανδρικού Ρόλου.

Το 2013 και το 2014 ήταν δύο σημαντικές χρονιές στην καριέρα του. Το 2013 υποδύθηκε έναν καουμπόη που διαγνώστηκε με AIDS στο βιογραφικό φιλμ “Dallas Buyers Club”. Η ταινία αυτή του χάρισε το Oscar Α' Ανδρικού Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού, το Βραβείο Επιλογής Κριτικών και το Βραβείο Ηθοποιών του Κινηματογράφου, μεταξύ άλλων βραβείων και υποψηφιοτήτων. Το 2014 πρωταγωνίστησε στην πρώτη σεζόν της δραματικής σειράς “True Detective”, στο κανάλι HBO, για την οποία κέρδισε το Βραβείο TCA και ήταν υποψήφιος για το βραβείο Emmy της primetime ζώνης, για τη Χρυσή Σφαίρα και για το βραβείο Τηλεοπτικού Ηθοποιού. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε και στην ταινία “Interstellar”.

_____________

Κατά τα άλλα, το 2006 συνάντησε τη Βραζιλιάνα Καμίλα Άλβες, μοντέλο και τηλεοπτική παρουσιάστρια, και ερωτεύτηκαν σχεδόν με την πρώτη ματιά. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2011 και παντρεύτηκαν σε μια ιδιωτική καθολική τελετή στις 9 Ιουνίου 2012 στο Όστιν του Τέξας, όπου κατοικούν μέχρι σήμερα. Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: τους γιους Λέβι Άλβες ΜακΚόναχι (7 Ιουλίου 2008) και Λίβινγκστον Άλβες ΜακΚόναχι (28 Δεκεμβρίου 2012) και την κόρη Βίντα Άλβες ΜακΚόναχι (3 Ιανουαρίου 2010).

«Το μοναδικό πράγμα που γνώριζα από πάντα είναι πως ήθελα να γίνω πατέρας. Και παρέμεινε κορυφή για μένα. Το να είμαι μπαμπάς ήταν πάντα το μόνο μου όνειρο… Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο σημαντικό».

Vanity_Fair

Εγώ ομολογώ ότι τον πρωτοείδα το 1996 σ’ αυτό το τεύχος του Vanity Fair. Μέχρι τότε δεν ήξερα την ύπαρξή του.

Τις ελεύθερες ώρες του

  • Ξεκίνησε την οργάνωση Just Keep Living, η οποία ασχολείται με το «να βοηθά τους εφήβους να διάγουν ενεργούς βίους και να κάνουν υγιείς επιλογές, ώστε να γίνουν σπουδαίοι άνδρες και γυναίκες». Στις 25 Φεβρουαρίου 2016 η unite4humanity του έδωσε το Βραβείο Δημιουργικής Συνείδησης, για το έργο του μέσω της οργάνωσής του.
  • Λατρεύει τα ζώα και ασχολείται ενεργά. Για παράδειγμα, δύο γεγονότα που είδαν και το φως της δημοσιότητας ήταν όταν διέσωσε αρκετά κατοικίδια που έμειναν αδέσποτα μετά τις καταστροφές στη Νέα Ορλεάνη από τον τυφώνα Κατρίνα. Επίσης, το 2006 διέσωσε μια γάτα από δυο νέους στο πάρκο Σέρμαν Όουκς της Καλιφόρνια, προτού προλάβουν να της βάλουν φωτιά.
  • Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο του Όστιν. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα μαθήματα ή χρηματική συμμετοχή για την παρακολούθηση αυτών των μαθημάτων, που διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα.
  •  Υποστηρίζει τις αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου του Όστιν και παρακολουθεί συχνά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των Texas Longhorns.
41353943332_14a80597c2_k

Η καταγωγή του ΜακΚόναχι είναι αγγλική, γερμανική, ιρλανδική και σουηδική. Μεγάλωσε ως μεθοδιστής.

______________-________________-____________

Οικογενειακώς –και η μαμά μαζί– για διακοπές στην Ελλάδα.


Στην Ελλάδα για διακοπές

Όταν ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές το 2018, εντυπωσιάστηκε αφάνταστα. Και έζησε πραγματικά το ελληνικό καλοκαίρι, στις θάλασσες, τον ήλιο, σε ταβέρνες, στα καλντερίμια στη Μύκονο και στην Αντίπαρο, ψώνισε σε μαγαζιά… Είχε μαζί του τη γυναίκα του, τα τρία παιδιά τους και τη μητέρα του, που δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ. Καλεσμένος στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον, χαρακτήρισε την Ελλάδα παράδεισο. Είπε μάλιστα πόσο πολύ τον εντυπωσίασε ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι Έλληνες στις ηλικιωμένες γυναίκες. “Η μητέρα μου ήταν παντού σαν βασίλισσα”. Το 2019 ξανάρθε.

___________3_______
Με την γυναίκα του σήμερα έχουν 3 παιδιά και αποτελούν μία από τις όμορφες οικογένειες του Hollywood

_________________2
Ανάμεσα στις δύο γυναίκες της ζωής του. Την μητέρα του και την σύζυγο του

Dallas_Buyers_Club
“Dallas Buyers Club” η ταινία που του έδωσε το Oscar ερμηνείας