Ο προ-παππούς της ήταν Έλληνας, και ο παππούς της, και πατέρας της, και κάπως κι΄ εκείνη… παρ’ όλο που δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Η Αντέλ Εξαρχόπουλος μεγάλωσε στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Ο πατέρας της, ο Didier Exarchopoulos, είναι δάσκαλος κιθάρας και η μητέρα της, η Marina Niquet, νοσοκόμα. Και είναι το κορίτσι που έγινε από την μια μέρα στην άλλη γνωστό με την λεσβιακή ταινία “Η ζωή της Αντέλ” (Blue Is the Warmest Colour).

Το επίσημο βιογραφικό γράφει: Αντέλ Εξαρχόπουλος (Adèle Exarchopoulos), γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1993, είναι Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, ελληνικής καταγωγής. Το 2013 βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία “Η ζωή της Αντέλ” κι’ έτσι στα 20 της έγινε το νεότερο πρόσωπο που κερδίζει το πρώτο βραβείο υποκριτικής του φεστιβάλ.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι η υποκριτική δεν υπήρξε ποτέ προτεραιότητα της Αντέλ Εξαρχόπουλος. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, ενώ της άρεσαν οι ταινίες και το θέατρο, αυτό το οποίο στην πραγματικότητα ήθελε να κάνει στη ζωή της – σε μία φάση της τουλάχιστον – ήταν να εργαστεί ως ψυχολόγος φυλακών. Παρ΄ όλα αυτά άρχισε να εμφανίζεται στο θέατρο από τα εννιά, ενώ στα δεκατρία της έπαιξε στην τηλεόραση, και ένα χρόνο αργότερα στον κινηματογράφο. Έκτοτε έχει κάνει πάνω από 25 ταινίες και έχει γίνει πρωταγωνίστρια και μεγάλο όνομα.

Για την ελληνική καταγωγή της και το γεγονός ότι δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, είπε σε Έλληνα ανταποκριτή στις Κάννες: «Σας υπόσχομαι ότι θα έρθω. Να με συγχωρήσετε που η επαφή μου με την Ελλάδα είναι ελάχιστη. Ο προπάππους μου ήταν Έλληνας που πήγε στη Γαλλία με την προγιαγιά μου. Έφερε στον κόσμο τον παππού μου, ο οποίος έφερε στον κόσμο τον πατέρα μου. Το θέμα είναι ότι δεν τον γνώρισα ποτέ γιατί είπε στην προγιαγιά μου ότι θα πήγαινε να αγοράσει ένα κοτόπουλο και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά…».

Τυχερό κορίτσι η Adele. Έγινε διάσημη και κέρδισε το πρώτο βραβείο στις Κάννες παίζοντας την Adele!

Η ταινία “H ζωή της Αντέλ” (Blue is the warmest color) της έδωσε την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και την κριτική αποδοχή. Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα και έγινε η νεότερη καλλιτέχνης που τον έχει κερδίσει.

Η Adele μαζί με την Lea Seydoux. Αχτύπητο δίδυμο!

Lea_Seydoux___Adele_Exarchopoulos

H Adele και o ηθοποιός Jérémie Laheurte ξεκίνησαν να έχουν σχέση το 2012 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Blue Is the Warmest Color”, αλλά όλα τέλειωσαν το 2015.

_______Jeremie_Laheurte

Ο επόμενος σύντροφος της ήταν ο Γάλλος ράπερ Doums.

Doums-_Adele-Exarchopoulos-

Με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον Ishmael. Το 2021 χώρισαν, αλλά η σχέση τους είναι πολύ.

Στις Κάννες με την Lea Seydoux .Η ταινία “H ζωή της Αντέλ” (Blue is the warmest color) της έδωσε την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και την κριτική αποδοχή. Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα και έγινε η νεότερη καλλιτέχνης που τον έχει κερδίσει.

___________________Lea_Seydoux

Με τον Sean Penn, ο οποίος την διάλεξε για την ταινία του, “The Last Face” όπου έπαιξε μαζί με τον Javier Bardem και την Charlize Theron

Sean_Penn__1_
Adèle Exarchopoulos gallery
______________
adele-exarchopoulos-______
Adele-Exarchopoulos-Wallpaper-
Adele-Exarchopoulos-Feet-1134875__1_
adele-exarchopoulos-by-julien-weber-for-paris_6
Adele-1__1_
Adele-7_-__________
adele_exarchopoulos_elle_france_2015_02