Το βράδυ της 7ης Ιουνίου 2017 στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών μαθητές, δάσκαλοι και γονείς παρακολουθούσαν μία σχολική παράσταση. Ξαφνικά ο 11χρονος Μάριος Σουλούκος πέφτει αναίσθητος στο προαύλιο και αρχίζει να αιμορραγεί από το κεφάλι.

Διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων και λίγη ώρα μετά καταλήγει. Οι γονείς του παγώνουν όταν ενημερώνονται πως το παιδί είχε τραυματιστεί θανάσιμα από βολίδα. Ο δράστης δεν εντοπίστηκε ποτέ για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε γειτονικό συνοικισμό των Ρομά.
pateras
 

Με φόντο τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, ο πατέρας του αδικοχαμένου Μάριου, Θανάσης Σουλούκος, ξεσπά για όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην περιοχή. «Κάνω αγώνα ακόμα να μάθω τον δολοφόνο του παιδιού μου. Να τον κοιτάξω στα μάτια και να τον ρωτήσω πώς αισθάνεται που μου έκλεισε το σπίτι», αναφέρει, μιλώντας στα parapolitika.gr, ενώ δεν κρύβει την οργή του επειδή η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα από ομάδες Ρομά υποθάλπτονται από την ίδια την πολιτεία.

«Κάνουν ό,τι θέλουν με την ανοχή του κράτους και των κομμάτων που έχουν από πίσω. Και όλα αυτά για τις ψήφους, κακά τα ψέματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», σημειώνει.
menidi-11xronos-1300-1-800x500__1_
4478177
Και προσθέτει: «Εγώ όταν έχασα το παιδί μου δεν ήρθε κανένας αρχηγός κόμματος να μου συμπαρασταθεί. Κανένας βουλευτής της περιοχής. Να έρθει κάποιος να πει μια κουβέντα σε αυτή τη χαροκαμένη που είδε το παιδί της να ξεψυχά μπροστά στα πόδια της. Ούτε στην κηδεία του Μάριου ήρθαν. Τους είδα, όμως, όλους στο Athens Pride που γινόταν την ίδια μέρα. Είχαν χρόνο να έρθουν στον Μάριο; Τι να λέμε τώρα...».
marios-menidi-1000__1_
Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα, ένα 11χρονο παιδί ξεψύχησε μες στην αυλή του σχολείου, μπροστά στα πόδια της μητέρας του, σημειώνει. Μάλιστα, αποκαλύπτει πως είχε στείλει email και στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να ασχοληθεί με την εγκληματικότητα στην περιοχή. «Στον κ. Τσίπρα είχα στείλει και email να κάνει κάτι με την εγκληματικότητα των Ρομά. Δεν μου απάντησε κανείς. Ποτέ. Δεν μπήκε καν στον κόπο να μου απαντήσει», υπογραμμίζει.

marios_menidi-1__1_
Μάλιστα, με πικρία παρακολουθεί τη μεροληπτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Στη δολοφονία του Σαμπάνη ο κ. Τζανακόπουλος μαζί με τον κ. Σπίρτζη και άλλους πήγαν στην οικογένειά του για συμπαράσταση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τους βρήκε και δικηγόρους», τονίζει. Και συμπληρώνει: «Τους δικούς μου δικηγόρους εγώ τους πλήρωνα από την τσέπη μου. Εννέα χιλιάρικα μου κόστισε η υπόθεση αυτή. Μέχρι και το κράτος με κυνηγούσε για να μην υπάρξει αποζημίωση για το παιδί μου. Ξέρετε τι ψυχοφθόρες ήταν αυτές οι δίκες, να έχω απέναντί μου το Νομικό Συμβούλιο του κράτους; Δεν δέχονταν τις ευθύνες τους. Με παρέμβαση του Θεοδωρικάκου σταμάτησαν».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, ο Θ. Σουλούκος εξηγεί πως ο ίδιος δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί ακριβώς, αλλά δεν ρίχνει το ανάθεμα γενικά στους αστυνομικούς. «Χωρίς να ξέρω τι έχει συμβεί στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, εγώ γενικά δεν ρίχνω άδικο στους αστυνομικούς. Δεν είναι παράνομος ο αστυνομικός, ούτε τρελός, έχει από πίσω οικογένεια, έχει μικρά παιδιά. Κανείς δεν ανεβαίνει σε μια μηχανή ή ένα περιπολικό για να σκοτώσει άνθρωπο».