Την μέρα του γάμου όλα ήταν τέλεια και, όπως ήταν αναμενόμενο, φίλοι και θαυμαστές κατέκλυσαν την εκκλησία και τον προαύλιο χώρο. Όλοι ήθελαν να τους δουν και να τους αγγίξουν, προκαλώντας έναν πρωτοφανή πανικό και ενθουσιασμό. Το μυθικό ζευγάρι της εγχώριας showbiz αποφάσισε να παντρευτεί και έγινε πανικός.

1__21_
Ήταν, λέει, ένας δυνατός έρωτας που επισφραγίστηκε με έναν λαμπερό γάμο που απασχόλησε πολύ τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κράτησε λίγο. Αλίκη Βουγιουκλάκη –Δημήτρης Παπαμιχαήλ 52 χρόνια πριν.

Ήταν 18 Ιανουαρίου 1965 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον λόφο των Δελφών στις 4 το απόγευμα. Τα δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν ότι η προετοιμασία της νύφης κράτησε 3 ώρες, επιλέγοντας ένα μακρύ, λευκό νυφικό με ουρά, από soie sauvage μοντέλο του Givenchy, ραμμένο στην Ελλάδα. Το πέπλο της το συγκρατούσε ένα μπουκέτο μιγκέ.

Δεκάδες φωτογράφοι είχαν στηθεί από νωρίς για να καταγράψουν τις γαμήλιες στιγμές των νεονύμφων, που έφτασαν στην εκκλησία με διαφορά ενός τετάρτου ο ένας από τον άλλον. Στους καλεσμένους και στον κόσμο που συνέρρεε, μοιράστηκαν 100 ασημένιες μπομπονιέρες, επίσης άλλες 100 επάργυρες και 1.000 τούλινες. Το ,«παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Αλέκος Σακελλάριος, η Αλέκα Κατσέλη, ο Χρήστος Τσαγανέας κ.ά.

Η Αλίκη για το νυφικό της είχε επιλέξει τον οίκο Givenchy, όμως εκείνη την εποχή οι διαδικασίες της υψηλής ραπτικής ήταν εντελώς διαφορετικές. Ο κάθε οίκος είχε στην Ελλάδα διαπιστευμένα ραφεία, τα οποία αναλάμβαναν να ράψουν τα ρούχα, ύστερα από σαφείς και ακριβείς οδηγίες. Έτσι το ραφείο «Νίτσα» έραψε το νυφικό, πιστό στο κλίμα της πραγματικής haute couture, και, όπως ήταν αναμενόμενο, το έκανε σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σχέδια και πατρόν που έστειλε ο γαλλικός οίκος. Μπορεί σήμερα αυτό να ακούγεται αδιανόητο, όμως αυτή ήταν η συνηθισμένη πρακτική των γυναικών που ήθελαν μια τουαλέτα ξένου σχεδιαστή στην ντουλάπα τους.

______________

Πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθηκαν για τον γάμο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Τα περισσότερα, όμως, δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Εν πάση περιπτώσει το ζευγάρι έφυγε από την Αθήνα ξημερώματα Δευτέρας στις 01:30 από το θέατρο «Κεντρικόν» και λέγεται ότι στη διαδρομή προς τους Δελφούς, στην εθνική οδό, η Αλίκη ήταν αμίλητη. Τότε, λέει, είχε πει σε επιστήθιο φίλο της ότι αισθανόταν περίεργα που θα πήγαινε να παντρευτεί, αλλά παρ’ όλα αυτά έκαναν στάση στη Λιβαδειά για να φάνε σουβλάκια…

Λίγο πριν από τα διόδια της εθνικής οδού, -ο Δημήτρης οδηγούσε ο ίδιος την Τζάγκουαρ της Αλίκης- παραλίγο να είχαν απρόβλεπτες συνέπειες όταν έσκασε το μπροστινό δεξιό λάστιχο του αυτοκινήτου και έπεσαν σε ένα χωράφι. Το γεγονός αυτό χάλασε το κέφι και των δυο τους και όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο στις 05:20 το πρωί, πήγαν κατευθείαν για ύπνο.

Από τις έντεκα το πρωί της Δευτέρας, ημέρα των γάμων, άρχισαν να καταφθάνουν καλεσμένοι και δημοσιογράφοι. Ο κομμωτής που ακολούθησε τη νύφη από την Αθήνα και τη χτένισε δυο φορές μέχρι να αποφασιστεί η κουπ. Η Αλίκη, μακιγιαρισμένη με πολύ απαλό ρόδινο χρώμα, ήταν πανέμορφη. Την τάξη κράτησαν 50 χωροφύλακες με 5 αξιωματικούς.

Ο έρωτάς τους πέρασε από χίλια κύματα, διέσχισε ωκεανούς αμφισβήτησης, προβλημάτων και κατέληξε σε ένα επίσης εντυπωσιακό διαζύγιο, με όλη την Ελλάδα να τους παρακολουθεί σαν να βλέπει ταινία τους.