Μια απίστευτα απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα μαστροπείας και κατά συρροή βιασμών, καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού.

«Το μόνο που έχει αυτό το παιδί είναι μια ψυχολογική υποστήριξη. Μία φορά την εβδομάδα πηγαίνει σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του για να το δει παιδοψυχολόγος, με κόστος που βαρύνει την οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία άλλη μέριμνα από την πολιτεία», είπε η Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Η ίδια τόνισε ότι το παιδί πραγματικά έχει αφεθεί στην τύχη του.

Διαβάζει μόνη της

Η πιο συγκλονιστική καταγγελία της είναι πως, ενώ ζητήθηκε και από την εισαγγελέα Ανηλίκων και από την παιδοψυχολόγο κατ’ οίκον διδασκαλία, το μόνο που υποδείχθηκε στη 12χρονη ήταν: «Πάρε τα βιβλία και διάβαζε στο σπίτι σου μόνη σου». Όπως πρόσθεσε η κυρία Ταραχοπούλου «ένα παιδί που έχει περάσει ό,τι έχει περάσει, που δεν έχει επαφή με το σχολείο εδώ και τέσσερις πέντε μήνες, του λένε να πάρει τα βιβλία της πρώτης γυμνασίου και να διαβάσει μόνο του. Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. (…) Είναι κλεισμένο σε ένα σπίτι, με φοβερά ψυχολογικά προβλήματα, κυκλοφορεί με κουκούλα και δεν θέλει να συναντήσει άντρα».

Η δικηγόρος ανέφερε ακόμα ότι το κοριτσάκι, έχοντας βιώσει τις οριακές για την ψυχική του αντοχή καταστάσεις, πλέον νιώθει και ενοχές για το γεγονός ότι η μητέρα του βρίσκεται στη φυλακή. «Τώρα το παιδί “ξεκλειδώνει” και αρχίζει να καταλαβαίνει τι πραγματικά τού έχει συμβεί. Δεν έχει επαφή με κανέναν παρά μόνο με το αδελφάκι του που ζουν μαζί. Είναι προβληματισμένο. Στενοχωριέται πολύ για τη μητέρα του, για την οποία φωνάζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση και ότι είναι αθώα», είπε.

Τραύματα

Σύμφωνα με την ίδια, οι έρευνες τραβούν σε μάκρος, εις βάρος όμως του μικρού κοριτσιού, καθώς καλείται σε επανειλημμένες καταθέσεις, στις οποίες ξαναθυμάται όσα είχε βιώσει. «Και αυτά επηρεάζουν και κακοποιούν το παιδί, γιατί το φέρνουν αντιμέτωπο πάλι με αυτό που έχει γίνει, συνέχεια και συνέχεια και συνέχεια. Και κάπου πρέπει αυτό να τελειώσει». Μέσα στην εβδομάδα, πάντως, η μητέρα της 12χρονης αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Κατηγορία

Την ίδια στιγμή, η δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου, Ηλία Μίχου, υποστηρίζει ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της μαστροπείας. «Στα κακουργήματα της μαστροπείας κατάσχουμε υλικό, ψηφιακά πειστήρια, τα οποία ερευνούν οι Αρχές ενδελεχώς.

Όσον αφορά τα ψηφιακά πειστήρια, έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ και των υπολογιστών. Εκεί δεν έχει βρεθεί τίποτα και με επίσημη απάντηση της εφαρμογής Blindchat δεν έχει βρεθεί εγκατεστημένη, αλλά ούτε έχουν βρεθεί οι υπόλοιπες εφαρμογές, όπως το Tinder, και αναζητήσεις σε site», δήλωσε η Μαρία Κουρτέση.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/2